Tenismenele Ioana Lung şi Elena Carp, câştigătoare la „Cupa Ianus”

Baza Sportivă de Tenis de lângă Sala Sporturilor a găzduit la finalul săptămânii trecute ediţia din acest an a „Cupei Ianus”, eveniment la care au fost prezenţi sportivi din Cluj-Napoca, Bistriţa, Satu Mare, Baia Mare, Şimleu Silvaniei şi Zalău.
Peste 40 de tenismeni au evoluat la competiţia de la Zalău, care s-a organizat la categoriile 10 ani, 12 ani şi 14 ani, masculin şi feminin.
Dintre tenismenii sălăjeni prezenţi la eveniment, cele mai bune rezultate au fost înregistrate de Ioana Lung (Palatul Copiilor Zalău), la categoria 14 ani şi Elena Carp, la categoria 14 ani. Reprezentanta Palatului Copiilor din Zalău a câştigat toate cele patru meciuri susţinute: 6 – 2, 6 – 1 cu Cezara But, de la CSM Zalău, 6 – 0, 6 – 1 cu Petra Feder, de la Tenis Club Baia Mare, 6 – 0, 6 – 0 cu Maria Şanta, de la CS Pro Tenis Şimleu Silvaniei şi 6 – 0, 6 – 1 cu sătmăreanca Tania Răcăutanu.
La această categorie s-a jucat în sistem „şah”, fiecare cu fiecare, iar pe locul doi s-a clasat Cezara But, de la CSM Zalău, care a pierdut doar duelul cu Ioana Lung.
La categoria 12 ani s-au alcătuit două grupe, iar câştigătoarele au jucat finala pentru primul loc. O grupă a fost câştigată de Elena Carp, de la CSM Zalău, iar cealaltă, de Raluca Băican, de la CSM Oradea. Finala a fost câştigată de tenismena de la CSM Zalău, care s-a impus cu 4 – 2, 4 – 0. Locurile trei şi patru au fost ocupate de Natalia Mocan şi Sara Magyar, ambele de la CS Pro Tenis Şimleu Silvaniei. Pe poziţiile cinci şi şase s-au clasat Giulia Lang şi Denisa Spătar, ambele legitimate la CSM Zalău.
Patru sălăjeni au evoluat la categoria 10 ani masculin, cel mai bun rezultat fiind obţinut de Patrik Bolduţ, de la ACS Tenis Pro Zalău, care a ocupat locul trei. Vlad Cojocaru, un alt reprezentant al CS Pro Tenis Zalău, s-a situat pe locul patru, iar poziţia a cincea i-a revenit lui Alex Bogdan Vasil, de la Pro Tenis Şimleu Silvaniei. Ultimul loc a fost ocupat de Peter Daniel Lantoş, de la CS Pro Tenis Şimleu Silvaniei.
Sălajul a avut două reprezentante la categoria 12 ani, pe Daniela Cherecheş (ACS Sergiu Carp Tenis), care s-a clasat pe locul patru şi Ariana Gutman, de la Tenis Pro Zalău, locul şase.
Bogdan Stepanov şi Artur Foro sunt sălăjenii care au evoluat la categia 12 ani masculin, ambii fiind legitimaţi la CS Pro Tenis Zalău. Primul s-a clasat pe locul cinci, iar al doilea, pe poziţia a şasea.
Competiţia de la Zalău a fost organizată de Clubul Sportiv Sergiu Carp Tenis în parteneriat cu Primăria Zalău, iar sponsor a fost firma Ianus. Sportivii clasaţi pe primele trei locuri la fiecare categorie au primit cupe şi diplome.

Leave a Comment