Tată-fiu, pe podium într-o competiţie internaţională de karate kyokushin

După o carieră impresionantă, cu multiple titluri naţionale, titluri europene, medalii europene şi mondiale, Cristian Bolduţ continuă să concureze în karate kyokushin, însă, în acelaşi timp, vrea să aibă şi un urmaş în acest sport, chiar pe fiul său, Ian, în vârstă de 10 ani.

Chiar dacă are numai zece ani, Ian a obţinut deja câteva titluri de campion national la categoria lui de vârstă, fiind un sportiv cu reale calităţi, dar şi cu o ambiţie, uneori chiar ieşită din comun. Bolduţ junior şi tatăl acestuia au participat zilele trecute la Cupa Mondială de Karate Kyokushin, eveniment organizat de Federaţia Lituaniană. Având în vedere restricţiile impuse la nivel mondial, competiţia s-a desfăşurat online, doar la proba de kata.

Aproximativ 1000 de participanţi au fost prezenţi la eveniment, unul în care Ian a reprezentat Clubul Sportiv Vidalis Zalău, iar Cristian Bolduţ, Rokan Sibiu, unde s-a transferat de un an. Chiar dacă a avut posibilitatea să concuereze la masters (+40 de ani), Bolduţ senior a optat pentru categoria seniori, unde s-a clasat pe locul trei, obţinând medalie de bronz. Sportivul zălăuan a susţinut cinci meciuri, câştigând patru dintre ele. S-a oprit în semifinală, unde a fost depăşit de un campion European din Ucraina.

Surpriza cea mare a venit din partea juniorului, Ian Bolduţ, acesta câştigând concursul la categoria 10 ani, obţinând astfel medalia de aur. Patru meciuri le-a câştigat cu 5 – 0, adică toţi cei cinci arbitri au dat victorie pentru zălăuan, iar la un meci, unul dintre cei cinci arbitri a punctat pentru adversarul lui Ian.

“Greşeala este omenească, uneori voită, alteori fără intenţie, dar e ciudat ca patru arbitri să arate în favoarea ta, iar unul, contra. Şi în meciul meu din semifinală, consider că am avut o prestaţie mai bună decât a adversarului, iar dacă aş fi ajuns în finală, poate aş fi câştigat categoria, deoarece ocupantul primului loc nu m-a impresionat cu nimic, dar poate sunt subiectiv”, a declarat Cristian Bolduţ.

Cea mai mare bucurie a acestuia rămâne rezultatul fiului său.

“Cel mai mult mă bucur pentru rezultatul lui Ian. Când în acelaşi concurs fiul tău obţine un rezultat mai bun decât tine nu poţi decât să te bucuri că ţi-ai făcut bine treaba”, a mai afirmat Bolduţ senior.

 

Leave a Comment