Tadici vede Zalăul în semifinalele Cupei EHF: „Avem 80 la sută şanse de a elimina Itxako Navarra”

După ce a dispus în ambele meciuri din optimile Cupei EHF de portughezele de la Juve Lis, HC Zalău va da „piept” în sferturile competiţiei cu formaţia spaniolă Grupo Asfi Itxako Navarra. Atât clubul zălăuan, cât şi cel din Spania au trimis oferte pentru disputarea ambelor manşe pe tern propriu, dar nu s-a ajuns încă la un numitor comun.

Indiferent de cum se vor juca cele două partide, managerul Gheorghe Tadici consideră că prima şansă la calificare o are HC Zalău. „Deocamdată, nimic nu este concret în ceea ce priveşte disputarea celor două partide, fiindcă cei din Spania au pretenţii foarte mari ca să joace ambele meciuri la Zalău. Se pare că va trebui să jucăm turul în deplasare. Ne-au trimis o ofertă zilele trecute, dar le-am comunicat că în acele condiţii mergem noi şi jucăm ambele meciuri în Spania. Vreau însă să spun, la fel ca înaintea meciului cu echipa din Portugalia, că noi avem 80 la sută şanse de calificare, iar Itxako are doar 20 la sută. Dacă vom ajunge în semifinale, va fi o performanţă peste ceea ce ne gândeam că vom reuşi la începutul sezonului. Ar fi o mândrie pentru oraş şi judeţ. Nu este la îndemâna oricărui club din România, două semifinale în cupele europene, în decurs de doi ani. Trebuie să fim realişti şi să vedem de unde am plecat în 2008 (când a revenit Gheorghe Tadici de la Oltchim), fiindcă a fost o ascensiune extraordinară. Sunt cluburi în Liga Naţională care investesc dublu, chiar triplu faţă de noi şi nu au evoluat în ultimii ani în cupele europene, a afirmat tehnicianul zălăuan.
Vă reamintim că formaţia spaniolă a fost prezentă, în ultimele zece sezoane, de fiecare dată în cupele europene, jucând trei finale. Cea mai notabilă performanţă este cea din urmă cu două sezoane, finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa norvegiencelor de la Larvic. Celelalte două finale au fost în Cupa EHF, în 2008 şi 2009, Itxako reuşind să o câştige pe a doua, în faţa formaţiei germane, HC Leipzig.
Prima manşă dintre HC Zalău şi Itxako Navarra este programată în 9/10 martie, în Spania, iar returul, în 16/17, la Zalău.

Alte articole

2 Thoughts to “Tadici vede Zalăul în semifinalele Cupei EHF: „Avem 80 la sută şanse de a elimina Itxako Navarra””

  1. Rezultate excelente in Europa !

    Asa cum il stim pe Tadici, ambitios , nu cred ca semifinala poate sa-i scape . Ar fi frumos ca dupa finala de anul trecut de la Oradea In sala in sfarsit renovata sa se joace semifinala …si de ce nu si FINALA> Sala va fi neincapatoare in mod cert !! FELICITARI echipei , dar si celor care se ocupa de aceasta echipa si fac o treaba foarte buna ! Singura echipa de jocuri sportive din Romania , care joaca 2 semifinale consecutive in 2 ani . Frumos !

  2. anonimul african

    Dupa cate se pare, toate sunt a lui tadici; tineretul, este a lui tadici, nationala este a lui tadici, izmenele sunt ale lui tadici! ROMANIEI ce-i mai ramane din combinatia cu tadici?!
    Lingatori la curul lui tadici, voua ce va mai ramane ?!

Leave a Comment