Tadici trage un nou semnal de alarmă: „Invazia jucătoarelor străine afectează echipa naţională”

Naţionala de handbal femin a României a încheiat acţiunea de săptămâna trecută cu o victorie şi trei înfrângeri după un amical cu Ungaria şi trei cu reprezentativa Rusiei

Una dintre ultimele acţiuni ale echipei naţionale de handbal feminin înaintea Campionatului European din luna decembrie a avut loc săptămâna trecută, handbalistele pregătite de Gheorghe Tadici susţinând un amical împotriva Ungariei, la Debrecen şi trei partide de verificare la Oradea, în faţa reprezentativei Rusiei.
România a pierdut cu scorul de 22 – 28 amicalul împotriva Ungariei, dar a avut o evoluţie bună timp de 45 de minute în faţa handbalistelor maghiare. „Am pierdut la şase goluri, pe final de joc. Câteva erori ale noastre şi alte câteva greşeli de arbitraj au făcut ca scorul să ia proporţii. Am luat drept reper pentru această acţiune primele 45 de minute din meciul cu Ungaria şi partida de vineri cu Rusia. Celelalte două jocuri cu Rusia le-am disputat cu jucătoare de la lotul A care au evoluat mai puţin în celelalte două partide şi cu jucătoare tinere care vor constitui noul val pentru următorul ciclu olimpic. Au fost lucruri pozitive, dar şi aspecte care ne-au nemulţumit, în special constanţa pe tot parcursul jocului. Am avut o săptămână de pregătire, foarte puţin pentru un Campionat European. Din păcate, multe jucătoare au fost accidentate din cauza numărului mare de jocuri disputate în decurs de 30 de zile”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.
Selecţionerul a tras încă o dată un semnat de alarmă cu privire la numărul mare de jucătoare străine care evoluează în campionatul intern. „Acestea sunt jucătoarele pe care putem dispune în momentul de faţă şi acesta este nivelul handbalului din România. Invazia de jucătoare străine duce la diminuarea ariei de selecţie. Repercusiunile le vom simţi peste doi ani. Danemarca sau Rusia are număr limitat de jucătoare străine care pot activa în campionatele lor, spre deosebire de noi, care avem număr nelimitat. Rusia şi Danemarca au redus la trei jucătoare pentru că au avut mari probleme la nivel de echipe naţionale”, atenţionează Tadici.
Prima reprezentativă a ţării noastre a învins vineri Rusia cu scorul de 28 – 20, iar în celelalte două jocuri, în care au evoluat handbaliste de la lotul B şi cele care au jucat mai puţin la lotul A, scorul a fost 31 – 28, respectiv 33 – 31 în favoarea rusoaicelor.
„Tricolorele” vor susţine la finalul lunii noiembrie două jocuri de verificare în Germania, împotriva reprezentativei ţării gazdă, iar pe lângă cele două partide, România ar putea susţine un meci şi împotriva Serbiei.
Campionatul European este programat în perioada 7 – 21 decembrie, în Ungaria şi Croaţia.

Leave a Comment