Tadici, despre declinul Oltchimului: „Situaţia de la Oltchim a afectat atmosfera de la echipa naţională”

Devenită, ani la rând, cea mai mare forţă din handbalul feminin românesc şi una dintre cele mai bune echipe din Europa, Oltchim Râmnicu Vâlcea nu se va mai putea baza din sezonul viitor decât pe jucătoare tinere fără experienţă. Principalul motiv care a dus la destrămarea grupării din Zăvoi îl reprezintă problemele financiare, clubul neputând asigura un buget de 2,4 milioane de euro, cât ar fi fost nevoie pentru a putea fi păstrate toate jucătoarele şi echipa să se înscrie în Champions League.

După ce, la un moment dat le-a dat asigurări că vor fi păstrate în lot, conducerea clubului a anunţat zilele trecute că renunţă la toate jucătoarele valoroase, astfel că Cristina Neagu, Ada Nechita, Paula Ungureanu, Adina Meiroşu, Iulia Curea şi Aurelia Brădeanu s-au trezit în situaţia de a fi nevoite să-şi caute urgentă o altă echipă.
Patru dintre acest jucătoare, Ungureanu, Nechita, Curea şi Brădeanu au fost convocate şi la lotul naţional de selecţionerul Gheorghe Tadici, pentru „dubla” cu Slovacia. „Situaţia de la Oltchim a afectat atmosfera de la echipa naţională. Fetele de la Oltchim sunt bulversate, fiindcă la început li s-a promis că vor rămâne la Oltchim, pe urmă situaţia a fost cu totul alta. Este greu să faci rost de un buget de 2,4 milioane de euro. Problema a fost însă că fetele au avut oferte şi le-au refuzat, tocmai pentru că li s-a spus că vor rămâne la Oltchim. Echipele mari din Europa şi-au format deja lotul pentru sezonul următor, însă şi jucătoarele de la Oltchim sunt valoroase şi sunt convins că îşi vor găsi echipe”, a afirmat selecţionerul Gheorghe Tadici, care se află în pregătire la Oradea, cu echipa naţională a României.
Gheorghe Tadici a antrenat Oltchimul din 2006 până în 2008, perioadă în care a câştigat cinci trofeee cu clubul din Zăvoi: titlul în Liga Naţională, Cupa României, Supercupa României, Cupa Cupelor, Supercupa Europei şi a trecut, în premieră, de grupele principale ale Ligii Campionilor.

Leave a Comment