Szabo Robert, prima victorie la Campionatul Naţional de box

Clubul Sportiv Municipal Zalău are trei reprezentanţi la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de box, rezervat tineretului. Favoritul la medalie, Szabo Robert, a urcat primul în ring, întâlnindu-l marţi seara pe Marcel Mihai Lică, de la CSM Piteşti. Superioritatea pugilistului zălăuan a fost cât se poate de categorică, Szabo câştigând prin abandon în prima repriză. Următorul meci pentru sportivul antrenorului Dragoş, care boxează la categoria 75 kilograme, este programat miercuri seara, împotriva dinamovistului Radu Ştefan, meci pentru intrarea în posesia medaliei de bronz.

Tot miercuri seara vor intra în competiţie şi ceilalţi doi pugilişti, Andrei Sabău, la categoria 64 kilograme şi Răzvan Calotă, la categoria 52 kilograme. Sabău il va avea ca adversar bucureşteanul Robert mocanu, de la Box Club Simion, în timp ce Calotă îl va întâlni pe craioveanul Curti Leonard, câştigătorul Cupei României la această categorie.

La ediţia din acest an a Campionatului Naţional de box participă 105 pugilişti, care boxează la zece categorii de greutate. Cei mai mulţi participanţi sunt la categoria 64 kilograme, la care participă şi Andrei Sabău, fiind înscrişi 18 pugilişti.

Ediţia din acest an a Naţionalelor de la Câmpulun Muscel este organizată Clubul Sportiv Muscel, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş, Primăria Municipiului Câmpulung Muscel şi Asociaţia „Prietenii Boxului Muscelean”.

Vă reamintim că Szabo Robert a câştigat în acest an Cupa României, după ce l-a învins în finală pe Robert Stângă, cu care este coleg la lotul naţional de tineret.

Leave a Comment