Suspansul continuă: soarta calificării Rematului în semifinale se decide duminică

Dinamo Bucureşti – Remat Zalău 3 – 2 (25 – 16, 25 – 16, 22 – 25, 12 – 15, 15 – 13)

Campioana Remat Zalău a pierdut miercuri după-amiaza, în Capitală, în cinci seturi, la fel cum a câştigat primul duel al play-off-ului, cu Dinamo Bucureşti. Un spectacol voleibalistic, un meci interzis cardiacilor, la fel cum a fost şi cel de la poalele Meseşului, la finalul căruia, scorul este egal la meciuri, 1 – 1, urmând ca semifinalista să se decidă duminică, de la ora 18, în Sala Sporturilor din Zalău.
Dinamoviştii au început foarte bine partida de la Bucureşti, vrând probabil să demonstreze că meritau mai mult în primul meci, disputat la Zalău. Cu Dincă, Dobre şi Crăciun într-o formă de zile mari, elevii lui Daniel Rădulescu s-au distrat în primele două seturi şi lumea se întreba în sală dacă nu cumva în tricourile Rematului se află nişte amatori. Degeaba a încercat Vlaicu cu Barbosa, pe postul de coordonator şi cu Mărieş pe extremă, că tot Dinamo părea echipa mai în formă.
Situaţia s-a schimbat radical după primele două parţiale. La 2-0 pentru gazde, Aurel Vlaicu a scos din joben trei mutări extrem de inspirate, introducându-i pe Birău pe fals, pe Gheorghiţă pe centru şi pe Mărieş pe secund. Din acel moment, Birău a mitraliat pur şi simplu terenul dinamoviştilor şi şi-a ajutat echipa să reintre în joc. Trebuie spus că Fabian a evoluat mai bine decât o puteau face mulţi falşi de meserie, lucru ce s-a cunoscut şi pe tabelă acolo unde Rematul a egalat situaţia după două seturi câstigate la 22 şi 12.
A urmat tie-break-ul şi cei care au probleme cardiace, au suferit din plin. Rematul, cu Gheorghiţă şi Birău în formă mare, a condus ostilităţile până la 11-9 şi Zalăul părea că se îndreaptă către semifinale. Nu a fost de acord Mircea Roman, introdus cu două mingi înainte de inspiratul Daniel Rădulescu. Universalul Dinamovist a pus jos orice minge pe care a pus mână şi de la 11-9 pentru Remat, tabelă arăta 13-11 pentru câini. Duelul Roman-Birău a continuat însă Dinamo şi-a menţinut avantajul şi s-a impus cu scorul de 15-13 pentru un 3-2, care le oferă posibilitatea dinamoviştilor să joace pentru calificare la Zalău.
Trebuie remarcaţi şi cei doi libero, Călin şi Feher, cu un plus pentru primul care a oferit numeroase faze de real spectacol.
Dan Drăguşin, manager Dinamo: “Am demontat o veche cutumă din volei, care spunea că atunci când nu câştigi cu 3-0 pierzi cu 3-2 . Vreau să remarc că băieţii au fost foarte montaţi pentru meciul ăsta, s-a şi văzut asta în primele două seturi. Apoi a urmat o cădere inexplicabilă pentru unii, însă noi care suntem de ceva timp în sportul ăsta ştim că nu poţi avea momente în care să-ţi pierzi concentrarea. Asta le-a permis celor de la Zalău, o echipă foarte valoroasă, să reintre în joc şi să câştige următorele două seturi. Setul cinci a fost de infarct. Mă bucur că aşa cum mai spus-o de multe ori această echipă are potenţial. Şi cum spunea cineva în vestiar că cine nu are bătrâni să şi cumpere, trebuie să remarc intrarea lui Mircea Roman, care a fost determinantă în obţinerea victoriei”. Despre partida de la Zalău, managerul dinamovist a adăugat: “Mergem să ne luptăm la Zalău, însă ca să avem şanse acolo trebuie să beneficiem de un arbitraj corect. Dar eu cred că acolo ne va aştepta o a doua rundă, şi cine are urechi să audă şi ochi să vadă. Totuşi, sunt convins că federaţia va gestiona acest meci într-un mod corect, delegând un observator şi arbitrii care să gestioneze bine un joc de o asemenea importanţă”.
Dinamo: Filip Despotovski, Paul Crăciun, Marius Şoloc, Bogdan Mureşan, Cristi Dincă, Cătălin Dobre şi Alexandru Călin (libero). Au mai jucat: Mircea Roman şi Ricardo Pătran. Antrenori: Daniel Rădulescu şi Cristache Catană.
Aurel Vlaicu, antrenor Remat: “Din păcate în primele două seturi nu am contat şi nu asta trebuie să fie faţa noastră. Noi trebuie să ne apărăm numele, să apărăm poziţia care am câştigat-o în ultimii ani şi să arătam ce avem mai bun. Mie nu îmi place să facem decât act de prezenţă. Mă bucur totuşi că am revenit în joc, din păcate am pierdut cu toate că am fost aproape. Nu ne rămâne decât să câştigăm partida de la Zalău şi să mergem mai departe”. Despre varianta cu Birău pe fals, antrenorul Rematului a spus: “Poate fi o formulă, dar trebuie să înţeleagă toţi jucătorii Rematului că sunt aici să joace volei nu să facă excursii”.
Remat: Andrei Stoian, Şerban Paşcan, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Vlad Tebieş, Paulo Veloso şi Adrian Feher (libero). Au mai jucat: Marcos Barbosa, Mihai Mărieş şi Mihai Gheorghiţă. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Ovidiu Macarie

One Thought to “Suspansul continuă: soarta calificării Rematului în semifinale se decide duminică”

  1. Marius, ia vezi de scor

    Ceva nu e in regula la setul IV.

Leave a Comment