Suntem finalişti!

După o semifinală „nebună”, care a durat cinci partide pentru a se decide câştigătoarea, Volei Municipal Zalău a reuşit să obţină calificarea în finala mare a Diviziei A1 la volei masculin

SCM”U” Craiova – Volei Municipal Zalău 2 – 3 (20 – 25, 25 – 20, 14 – 25, 25 – 18, 8 – 15)

Obiectiv îndeplinit pentru Volei Municipal Zalău, care a acces luni după-amiază în finala campionatului de volei masculin, după ce a câştigat cu scorul de 3 – 2 la general semifinala cu SCM Universitatea Craiova.
După primele patru dispute, scorul era egal între cele două formaţii atât la partide, cât şi la seturi. Craiova s-a impus pe teren propriu cu 3 – 1 şi 3 – 0 în primele două jocuri, iar Volei Municipal a câştigat joi cu 3 – 0, iar vineri, cu 3 – 1 în Sala Sporturilor din Zalău.
Partida decisivă s-a disputat luni după-amiază, la Craiova, unde avea să se decidă a doua finalistă, alături de Tomis Constanţa.
Deşi oltenii lui Dănuţ Pascu erau încurajaţi de peste 3.000 de suporteri, voleibaliştii pregătiţi de Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae au rezistat foarte bine psihic şi au reuşit să se impună în primul set cu 25 – 20, după ce au avut 8 – 6 şi 16 – 13 la cele două întreruperi tehnice.
Situaţia s-a inversat în parţialul secund. Jocul echipei noastre nu a mai funcţionat la fel de bine, oltenii au avut 8 – 6 şi 16 – 13 la cele două time-out-uri tehnice, iar în final s-au impus la 20.
Cele două formaţii au mers „cap la cap” în debutul actului trei, după care Zalăul a răspuns foarte bine cu blocajul şi a reuşit să se desprindă la şase puncte, conducând cu 16 – 10 la al doilea time-out tehnic. Antrenorul Dănuţ Pascu a efectuat primele modificări, introducându-i în teren pe coordonatorul Manda, pe centrul Ghionea şi pe secundul Dumitrache, dar Zalăul avea deja un avans liniştitor, care a reuşit chiar să şi-l majoreze până la final, când s-a impus cu 25 – 14.
Echipa zălăuană a început bine şi setul patru, iar blocajele lui Tebieş şi Birău au dus scorul la 4 – 2 în favoarea Zalăului. Au urmat însă, câteva atacuri greşite din partea voleibaliştilor noştri şi Craiova s-a desprins la 8 – 5 până la prima întrerupere tehnică. În partea secundă, Vlaicu şi-a odihnit titularii, introducându-i în teren pe jucătorii de rezervă, iar echipa olteană s-a impus la 18.
Decizia tehnicianului zălăuan a dat roade. Titularii au intrat în teren în setul cinci foarte determinaţi, iar blocajul a funcţionat perfect. Zalăul a avut 2 – 0, Craiova a revenit şi a condus cu 4 – 3, după care, voleibaliştii zălăuani nu au mai iertat nimic. Blocajul a făcut, din nou, diferenţa, Lică fiind oprit aproape de fiecare dată de Mihalcea şi Tebieş. Volei Municipal a avut 8 – 5 în momentul schimbării terenurilor, iar la final s-a impus cu scorul de 15 – 8.
„Felicit baieţii pentru determinarea pe care au avut-o în ultimele trei partide şi pentru faptul că s-au concentrat foarte bine la joc. Am făcut trei meciuri bune, mai ales în ultima partidă, în care, deşi am avut parte de o sală ostilă, am evoluat foarte bine şi am reuşit să ne calificăm în finală”, a precizat antrenorul Aurel Vlaicu.
Chiar dacă obiectivul echipei zălăuane a fost îndeplinit odată cu accederea în finala campionatului, tehnicianul zălăuan spune că formaţia pe care o cunduce îşi va juca şansa până la capăt. „Putem spune că este o victorie şi o calificare care linişteşte atmosfera la echipă din toate punctele de vedere, mai ales că am avut evoluţii oscilante în acest sezon şi au existat şi altfel de probleme. Însă, ne vom juca şansa până la capăt, iar în finală sperăm să facem jocuri cât mai bune şi, de ce nu, să câştigăm titlul”, a conchis Vlaicu.
Primele dueluri din finala Diviziei A1, dintre Tomis Constanţa şi Volei Municipal Zalău, sunt programate în vineri, 11 aprilie şi sâmbătă, 12 aprilie, la malul mării. Jocurile trei şi patru vor avea loc la Zalău, în 17, respectiv 18 aprilie, iar partida decisivă este programată în 24 aprilie, la Constanţa.
SCM”U” Craiova: Laurenţi Vînătoru, Laurenţiu Lică, Vladan Alecsik, Teodor Milotin, Nemanja Stefanovic, Florin Vionea şi Vladimir Jovic (libero). Au mai evoluat: Ionuţ Manda, Nicuşor Ghionea, Mihai Dumitrache şi Bogdan Bratosin. Antrenori: Dănuţ Pascu şi Claudiu Mitru
Volei Municipal Zalău: Adriano Lamb, Peter Nagy, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Vlad Tebieş, Leonardo Dall Bosco şi Adrian Feher (libero). Au mai evoluat: Mihai Gheorghiţă, Gabriel Cherbeleaţă, Andrei Georgescu şi Marian Bala. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Bodan Nicolae

3 Thoughts to “Suntem finalişti!”

  1. coco

    Bravoo, baieti !!! A fost tensionat dar a meritat. Un meci frumos, o victorie valoroasa. Totusi, sa nu uitam, in campionat i-am batut mai lejer, suntem mai valorosi ca ei. Orice va fi cu Constanta, sper sa avem echipa si la anul !

  2. ell

    Mariuse, mai tii minte articolul cu coada intre picioare. Tine minte ca te-ai prea grabit.

  3. Deiniel

    E meritul exclusiv al conducerii si antrenorului, care au dat in permanenta in jucatori. Nimeni nu e profesionist la echipa, numai ei. Profesionalism, nu gluma.

Leave a Comment