Stoyan Stoev, după jocurile de verificare: „Mă bucur că ne putem baza aproape în totalitate pe jucători români”

Volei Municipal Zalău a susţinut şase partide de verificare înaintea startului de sezon, obţinând doar victorii. Ultimele jocuri de verificare s-au desfăşurat la finalul săptămânii trecute, la Şimleu Silvaniei, formaţia pregătită de bulgarul Stoyan Stoev câştigând cu scorul de 3 – 0 disputele cu Phoenix Şimleu Silvaniei şi Universitatea Cluj. Pe lângă cele două victorii de la Şimleu Silvaniei, Volei Municipal a mai câştigat cu scorul de 3 – 1 meciul cu CS Banatul Caransebeş şi tot cu acelaşi scor disputa cu Dinamo Bucureşti. În patru seturi s-a încheiat şi partida cu Phoenix Şimleu Silvaniei, victoria revenindu-i formaţiei zălăuane, toate cele trei jocuri de verificare făcând parte din cadrul turneului de verificare desfăşurat în perioada 5 – 7 septembrie, la Zalău.
Volei Municipal şi-a început seria jocurilor de verificare la Baia Mare, în faţa formaţiei locale, Ştiinţa Explorări, de care a dispus cu scorul de 3 – 1.
Tehnicianul bulgar s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei în partidele amicale, dar mai ales de faptul că se poate baza aproape în totalitate pe jucători români. „Am avut o evoluţie destul de bună în meciurile amicale pe care le-am susţinut. Până la începerea campionatului au mai rămas 20 de zile şi cel mai mulţumit sunt de faptul că ne bazăm aproape în totalitate pe jucători români. Avem numai un străin, Leonardo Dall Bosco, fiindcă Marin Lescov am putea spune că este român. Practic el este din Moldova. Unul dintre obiectivele noastre este să jucăm cu voleibalişti români, fiindcă ei sunt de viitor. Sper să continuăm în acest ritm. Dacă bugetul ne va permite, probabil vom face în iarnă câteva transferuri dar, deocamdată mă bucur că pot lucra cu aceşti jucători”, a precizat Stoyan Stoev.
Startul noului sezon al Diviziei A1 la volei masculin este programat în 11 octombrie, formaţia zălăuană urmând să evolueze în deplasare, în faţa formaţiei Steaua Bucureşti.
Lotul echipei Volei Municipal Zalău pentru sezonul 2014 – 2015: ridicători – Marin Lescov, Andrei Georgescu; universali – Gabriel Cherbeleaţă, Mihai Tarţa; centri – Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Răzvan Olteanu, Claudiu Iov (dublă legitimare cu CSS Zalău); secunzi – Leonardo Dall Bosco, Marian Bala, Rareş Bălean (dublă legitimare cu CSS Zalău). Antrenori: Stoyan Stoev (principal), Bogdan Nicolae (secund)

Leave a Comment