Steaua şi Dinamo, „victimele” Zalăului la „Cupa Arcada”

Volei Municipal Zalău a câştigat primele două partide susţinute în cadrul „Cupei Arcada”, turneu desfăşurat în perioada 15 – 17 septembrie, la Galaţi. Campioana României a evoluat în prima zi împotriva echipei Steaua Bucureşti, formaţie în componenţa căreia se află destul de mulţi jucători noi, transferaţi în această vară. Zalăul s-a impus cu 3 – 0, cel mai disputat fiind setul al doilea, în care diferenţa de fost de două puncte în favoarea campioanei.
Actul de debut a fost câştigat cel mai clar de zălăuani, diferenţa fiind de cinci puncte, 25 – 20, după ce steliştii au condus cu 8 – 6 la prima întrerupere tehnică. Parţialul secund a fost câştigat la limită, 25 – 23, după 8 – 5 şi 16 – 14 la cele două time-out-uri tehnice. Steliştii au reuşit să treacă de pragul de 20 şi în setul trei, diferenţa fiind de patru puncte în favoarea Zalăului, 25 – 21.
Sâmbătă, în a doua zi a turneului, Volei Municipal a întâlnit Dinamo, o formaţie ce a efectuat o campanie impresionantă de achiziţii în această vară, în ciuda faptului că este o nou-promovată, revenind în Divizia A1 după o pauză de un an. Campioana s-a impus cu 3 – 1 în faţa dinamoviştilor pregătiţi de Daniel Rădulescu, după un meci ce a durat o oră şi 35 de minute.
După două seturi câştigate la 21 şi la 15, antrenorul Marian Constantin a efectuat câteva modificări în sextetul Zalăului, iar dinamoviştii s-au impus cu 25 – 18 în parţialul al treilea. Actul patru a fost cel mai disputat, cu multe răsturnări de scor. 8 – 5 a avut Dinamo la prima întrerupere tehnică, Zalăul a revenit şi a condus cu 16 – 13 la cea de-a doua, dar bucureştenii au trecut din nou în avantaj spre final, având 21 – 20. Setul s-a încheiat cu 26 – 24 în favoarea campioanei României.
În ultimul meci al turneului, Volei Municipal întâlneşte Arcada Galaţi, partida fiind programată duminică, începând cu ora 11.
Volei Municipal Zalău în partida cu Steaua: Dobromir Dimitrov (2), Pawel Adamajtis (8), Vlad Cuciureanu (4), Răzvan Mihalcea (6), Rareş Bălean (12), Leonardo Dal Bosco (8) şi Adrian Feher – libero. Antrenori: Marian Constantin (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Volei Municipal Zalău în partida cu Dinamo: Dobromir Dimitrov (3), Pawel Adamajtis (22), Vlad Cuciureanu (3), Răzvan Mihalcea (10), Rareş Bălean (9), Leonardo Dal Bossco (10) şi Adrian Feher. au mai evoluat: Filip Constantin, Mihai Gheorghiţă (4), Filip Stoilovic (7), Cornel Miron (2), Mihai Tarţa şi Pylyp Harmash. Antrenori: Marian Constantin (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)

Leave a Comment