Sportul Şimleu Silvaniei, adversar prea modest pentru FC Zalău

FC Zalău a pierdut cu scorul de 1 – 3 primul meci amical din acest an, susţinut miercuri, în deplasare, în faţa Universităţii Cluj, iar sâmbătă dimineaţa a câştigat la scor întâlnirea de pe teren propriu cu „lanterna roşie” din Liga a IV-a, Sportul Şimleu Silvaniei. Rezultatul final al partidei a fost 6 – 0 în favoarea formaţiei de la poalele Meseşului, după ce la pauză, zălăuanii au condus cu 4 – 0.
Antrenorul Constantin Olariu a trimis în primul „11” o serie de jucători veniţi în probe, aceştia fiind portarul Galac şi jucătorii de câmp Vălimăreanu, Gheţu, Buz, Idris Abdul, Cornea şi Ţugui. Pe lângă aceştia au mai evoluat în formula de bază Teglaş, transferat de la Luceafărul Bălan, Flueraş şi Taloş, jucători ce s-au aflat şi în turul campionatului în lotul echipei zălăuane.
Sportul Şimleu Silvaniei avea în teren doar juniori, iar diferenţa de valoare dintre cele două echipe a ieşit în evidenţă încă din primele minute. Formaţia de sub Meseş a deschis scorul după numai cinci minute de joc, prin atacantul Boris Ţugui, un fotbalist din Chişinău, venit în probe la începutul săptămânii.
Scorul a devenit 2 – 0 după 21 de minute de joc, marcator fiind nigerianul Idris Abdul Rahman, care a primit o pasă la aproximativ 30 de metri de poarta adversă, a pătruns în careu şi a trimis balonul în plasă peste portarul Sipos. Cinci minute mai târziu, Ţugui a reuşit „dulba”, iar scorul putea să devină 4 – 0 în minutul 29. Zălăuanii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă, dar nigerianul Ibrahim Jamilu a trimis balonul peste transversala porţii.
Scorul final al primei reprize a fost, totuşi, 4 – 0, marcator fiind Antrei Teglaş, care a reluat balonul în plasă după o respingere greşită a portarului şimleuan, Sipos Joszef.
La pauză, antrenorul Constantin Olariu a trimis în teren jucătorii de rezervă, iar partea a doua a fost ceva mai echilibrată, având şi oaspeţii câteva faze periculoase la poarta lui Cristian Man. Zălăuanii au mai înscris de două ori în repriza secundă, prin Cristian Tăbârţă şi Alexandru Pop.
„Iniţial, nu ştiam că este o echipă alcătuită doar din juniori, dar, scopul meu era de a urmări jucătorii veniţi în probe. Sigur că ne-am fi dorit un adversar mai puternic decât Sportul Şimleu Silvaniei, dar, până la urmă, jocul a fost unul util pentru noi din punct de vedere al pregătirii. Scorul contează mai puţin în astfel de partide, indiferent de adversar. Mi-am făcut o imagine de ansamblu asupra lotului, dar vom mai avea două partide de verificare în următoarea săptămână, apoi vom definitiva lotul cu care abordăm returul”, ne-a declarat antrenorul Constantin Olariu.
„A fost al doilea joc de verificare pentru noi, dar scorul de la final contează mai puţin. Echipa din Şimleu Silvaniei nu este una pe măsura noastră, ne-am fi dorit un adversar mai puternic, dar cel mai important lucru este că antrenorii au putut urmări jucătorii veniţi în probe. Au fost câţiva jucătorii a căror evoluţie mi-a plăcut. În zilele următoare vom definitiva lotul pentru retur”, a declarat şi preşedintele Ioan Morar.
FC Zalău: Galac – Vălimăreanu, Gheţu, Buz, Taloş, Flueraş, Jamilu, Idris Abdul, Cornea, Teglaş şi Ţugui. Au mai evoluat: Man – Turcu, Copilescu, Tohat, Ionaşcu, Nagy, Pop, Neagotă, Duma, Lazăr şi Tăbârţă. Antrenori: Constantin Olarius (principal) şi Cristian Oros (secund)
Sportul Şimleu: Sipos Jozsef – Sebastian Sabou, Mălin Chiş, Vlad Pop, Paul Buzea, Alexandru Cătuna, Paul Ardelean, Daniel Constaş, George Pop, Cătălin Bence, Paul Mocan, Călin Inocan, Cosmin Vereş Pop, Şimon Norbert, Andrei Oprea şi Raul Vetişan. Antrenor: Eugen Crişan

Leave a Comment