Sportul Şimleu continuă lupta pentru event

Clasată pe primul loc în campionatul Ligii a IV-a de fotbal, cu 12 puncte avans faţă de ocupanta locului secund, formaţia pregătită de Lupo Csaba continuă lupta şi pentru al doilea trofeu, calificându-se miercuri după-amiaza în semifinalele fazei judeţene din Cupei României

Capul de afiş al sferturilor de finală din cadrul fazei judeţene a Cupei României a fost duelul dintre Luceafărul Bălan şi Sportul Şimleu, meci programat pe terenul formaţiei din Bălan. Sportul Şimleu a obţinut calificarea în penultimul act al competiţiei, după ce a dispus cu scorul de 3 – 1 de formaţia antrenată de Marius Paşca. După o primă repriză în care cele două formaţii şi-au trecut în cont doar câte o ocazie importantă, meciul a fost mult mai disputat în partea secundă, când s-au şi marcat toate cele patru goluri.
Scorul a fost deschis în minutul 48, de Silviu Crişan, care a transformat o lovitură de pedeapsă, după un fault în careu asupra lui Adrian Gheţi. În minutul 60, scorul a devenit 2 – 0 în favoarea şimleuanilor, Adrian Gheţi profitând de o greşeală în defensiva adversă şi înscriind printr-un şut la colţul lung, din interiorul careului. Cu un sfert de oră înainte de final, Bălanul a redus din handicap prin Mihai Molnar, care a reluat cu capul în plasă o centrare trimisă de pe partea stângă. Jocul a devenit tot mai ncins pe finalul partidei, iar Bălanul a sperat să trimită meciul în prelungiri. Golul a venit, însă, din partea oaspeţilor, Sportul Şimleu închizând tabela prin Tudor Ulmeanu, care a profitat de o respingere greşită a portarului Petcu.
„A fost un meci foarte greu, ceea ce ne-am şi aşteptat. Mă bucur că am câştigat şi îi felicit pe băieţi că au dat dovadă de dăruire şi că suntem, cu adevărat, o echipă. Am dat gol chiar şi în inferioritate numeriă. După părerea mea, este o victorie meritată, dar şi muncită. Având vedere transferurile pe care le-a făcut pauza de iarnă, pot spune că Luceafărul Bălan este echipa cea mai apropiată valoric de noi”, a declarat la finalul partidei antrenorul Şimleului, Lupo Csaba.
De cealaltă parte, Marius Paşca a recunoscut că Sportul Şimleu este cea mai în formă echipă din actuala ediţie de campionat. „Cred că a fost un meci peste media celor din Liga a IV-a. Am întâlnit Sportul Şimleu, echipa care a avut cel mai bun parcurs până în acest moment şi merită felicitări pentru acest lucru. Mi-aş fi dorit să câştigăm măcar un trofeu în acest an, dar am avut ghinionul de a întâlni Sportul Şimleu încă din faza sferturilor de finală. Îmi pare rău că nu am reuşit să fructificăm ocaziile pe care le-am avut şi de faptul că am primit golurile din greşeli copilăreşti. Este o victorie meritată a echipei din Şimleu, căreia îi urez să aibă un parcurs cât mai lung în Cupa României. Sportul Şimleu nu cred că mai poate pierde nici titlul de campioană judeţeană şi îi urez baftă la barajul pentru promovarea în Liga a III-a”, a afirmat tehnicianul Bălanului.
În celelalte trei sferturi de finală s-au înregistrat următoarele rezultate: Olimpic Bocşa – CS Barcău Nuşfalău 2 – 1, CS Hida – Rapid Jibou 3 – 5 după loviturile de departajare şi AS Chieşd – Meseşul Treznea 3 – 0.
Luceafărul Bălan: Marcel Petcu – Vlad Lazăr, Gabriel Buda (min. 75, Marius Chechedi), Vlad Negrean, Rareş Pintea (min. 75, Mihai Molnar), Maior Istvan, Bogdan Ceaca (min. 90, Adrian Stejerean), Toth Karoly, Mihai Bode, Andrei Teglaş şi Dan Zaharie (min. 58, Marius Haiduc). Antrenor: Marius Paşca
Sportul Şimleu: Emil Lucaciu (min. 90+4, Florin Moisi) – Doru Sabău, Cristian Ţurcaş, Dan Mureşan, Silviu Crişan, Cătălin Anghel, Lupo Csaba, Marcel Mureşan (min. 90+3, Călin Balotă), Adrian Dregan (min. 90+2, Adrian Bregea), Adrian Gheţi (min. 90, Andrei Chiş) şi Tudor Ulmeanu (min. 90+1, Ioan Moşincat). Antrenor: Lupo Csaba

Leave a Comment