Sportivii de la CS Terra Kid Zalău luptă pentru medalii la Campionatul Mondial

Ediţia din acest an a Campionatului Mondial de Karate Fudokan este programată la finalul acestei săptămâni, în Belgrad, iar din delegaţia României fac parte şi patru sportivi de la CS Terra Kid Zalău. Capul de afiş în reprezintă antrenorul Călin Marincaş, cel care la ultima ediţie, cea din 2013, a devenit dublu campion mondial şi vicecampion mondial. Chiar dacă a traversat o perioadă destul de delicată în acest an, confruntându-se cu anumite probleme de sănătate, karateka zălăuan speră să facă o figură frumoasă şi la competiţia de la Belgrad.
Clubul zălăuan va fi reprezentat la tineret de Iulia Cliţan, cea care în 2013 a devenit vicecampioană mondială la kumite cu echipa României, iar la individual a fost medaliată cu bronz.
Pe lângă Călin Marincaş, care va concura la seniori şi Iulia Cliţan, din delegaţia României mai fac parte Dan Poptelecan, care va concura la juniori şi Szeri Roberta, care va evolua la cadeţi.
„Ne dorim să obţinem cel puţin o medalie cu fiecare sportiv. Ne-am pregătit bine pentru acest concurs şi cred că putem să ne întoarcem acasă cu câte o medalie”, ne-a declarat antrenorul CS Terra Kid Zalău.
Tot în acest weekend este programată la Belgrad şi Cupa Mondială de Karate Fudokan, competiţie rezervată copiilor. CS Terra Kid Zalău va avea şapte reprezentanţi: George Pup, Lucas Coca, Adrian Pop, Mario Cordiş, Solyom Szilard, George Găvriluţ şi Nemeti Zoltan.
Cupa Mondială este programată vineri după-amiaza, iar sâmbătă şi duminică se va desfăşura Campionatul Mondial.

Leave a Comment