Sportivii de la CS Terra Kid Zalău, calificaţi la Campionatul European

Campionatul European de karate tradiţional va avea loc, din nou, în România, după o pauză de 12 ani, urmând să se desfăşoare la finalul acestei luni, la Galaţi. Ultimul concurs de acest gen a avut loc în România în 2002, la Oradea, când instructorul de la CS Terra Kid Zalău, Călin Marincaş, a obţinut prima calificare la un Campinat European.

Rezultate bune pentru karateka de la CS Terra Kid Zalău la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de karate tradiţional, patru dintre cei şase sportivi prezenţi obţinând calificarea la Campionatul European. Călin Marincaş, Iulia Cliţan, George Trifan, Dan Poptelecan, Pall Brigita şi Szeri Roberta au reprezentat clubul zălăuan la competiţia de la Izvorani, la care au fost prezenţi peste 100 de sportivi de la toate cluburile de specialitate din România.
Instructorul Călin Marincaş a obţinut un nou titlu naţional în probele de kata şi fuku-go, iar în proba de kumite a devenit vicecampion naţional. La tineret, Iulia Cliţan a obţinut, şi ea, calificarea la Campionatul European, după ce a devenit vicecampioană naţională la kata individual şi kata echipe, iar la fuku-go a cucerit medalia de bronz.
Szeri Roberta va completa lista zălăuanilor prezenţi la Europene, sportiva de la CS Terra Kid câştigând medalia de argint în proba de kata echipe şi cea de bronz la fuku-go. Pall Brigita s-a întors cu patru medalii de la Izvorani, după ce a obţinut trei medalii de argint la kata individual, kata echipe şi kumite, iar în proba de fuku-go s-a clasat pe poziţia a III-a.
Din păcate, cei doi reprezentanţi de la juniori, Dan Poptelecan şi George Trifan, nu au reuşit să se califice la Campionatul European de la Galaţi, ambii pierzând în ultimul meci.
„La faza zonală, ambii au câştigat în faţa sportivilor cu care au pierdut la Izvorani. Mă gândesc că au avut emoţii, altfel nu pot să înţeleg ce s-a întâmplat cu ei. Per ansamblu, sunt mulţumit de rezultate şi sper să facem o figură frumoasă şi la Campionatul European”, ne-a declarat Călin Marincaş, instructorul CS Terra Kid Zalău.
Ediţia din acest an a Campionatului European de karate tradiţional este programată în perioada 29 mai – 1 iunie, la Galaţi.

Leave a Comment