Sportivii de aur de la Terra Kid Zalău

Galațiul a găzduit la finalul săptămânii trecute Campionatul European de karate fudokan, competiție în care sportivii de la CS Terra Kid Zalău au obținut cinci medalii de aur și una de argint

Ediția din acest an a Campionatului European de karate fudokan a avut loc la finalul săptămânii trecute, la Galați, printre cei peste 700 de sportivi participanți din 28 de țări numărându-se și trei karateka de la CS Terra Kid Zalău.

Evoluția acestora a fost, și de această dată, foarte bună, reușind să se întoarcă acasă cu cinci medalii de aur și una de argint. În ciuda faptului că a fost nevoit să concureze accidentat, după ce a suferit o întindere destul de gravă la mușchii inghinali, instructorul clubului zălăuan, Călin Marincaș, a devenit triplu campion european, câștigând aurul în probele de kata individual, kata echipe și kumite echipe.

Iulia Clițan, fiica președintelui Remus Clițan, a urcat de două ori pe podium, devenind campionă europeană în proba de kumite cu echipa României și vicecampioană europeană la individual.

La cadeți, CS Terra Kid Zalău a avut-o ca reprezentantă pe Pal Brigitta, sportiva antrenată de Călin Marincaș devenind campioană europeană la kumite individual, în timp ce la kata individual s-a clasat pe poziția a patra.

În cadrul aceluiași eveniment a avut loc și Cupa Europeană, competiție destinată copiilor, la care, CS Terra Kid Zalău participat cu zece sportivi.

Mario Coordiș și Lucas Coca s-au clasat pe primul loc la enbu masculin, primul clasându-se pe poziția întâi și în proba de kata individual, în timp ce la kumite a ocupat poziția secundă.

Alți trei sportivi zălăuani, Solyom Szilard, George Găvriluț și Nemeti Zoltan s-au clasat pe locul doi în proba de kata echipe, iar la enbu masculin, Nemeti a făcut pereche cu Tamas Robert, cei doi clasându-se pe poziția secundă. Tot la enbu masculin, George Găvriluț l-a avut partener pe Solyom Szilard, cei doi ocupând ultima treaptă a podiumului.

Solyom Szilard a concurat și în proba de kumite individual, clasându-se pe primul loc la final după o evoluție foarte bună, în timp ce la enbu mixt, Ian Hodiș și Amalia Prodan s-au clasat pe locul patru.

CS Terra Kid Zalău le-a mai avut ca reprezentante pe Hattabi Hedia și Balagyan Brigitta, de a căror evoluție a fost mulțumit instructorul Călin Marincaș, chiar dacă niciuna nu a reușit să urce pe podium la final.

Campionatul European de karate fudokan de la Galați a fost organizat de Federația Mondială de Karate Fudokan, Federația Română de Karate Tradițional, Ministerul Tineretului și Sportului, CS Karate Club Galați și Primăria Municipiului Galați.

Leave a Comment