Sportivă de la CSM Zalău, campioană naţională la tenis de masă

Localitatea Dumbrăviţa din judeţul Timiş a fost gazda ediţiei din acest an a Campionatului Naţional de Tenis de Masă rezervat juniorilor III (11 – 12 ani) individual. La fel ca la ediţia de anul trecut, Clubul Sportiv Municipal Zalău a avut reprezentanţi şi la competiţia din acest an, iar cele mai bune rezultate au fost obţinute de Alesia Sferlea, o sportivă originară din Oradea, legitimată în urmă cu câţiva ani la clubul zălăuan. Devenită campioană naţională la ediţia de anul trecut, sportiva condusă de Victor Puie a avut o prestaţie foarte bună şi în acest an, cucerind un nou titlu naţional la simplu. Sferlea a învins-o în finală pe campioana europeană de anul trecut, Bianca Meiroşu de la Centrul Olimpic Constanţa.

Sportiva de la CSM Zalău a cucerit şi medalia de argint în proba de dublu-mixt, unde a făcut pereche cu Patric Anghel, de la CSS Craiova. Sportiva a avut un început mai ezitant, dar a dominat partea finală a competiţiei, reuşind pentru a doua oară să devină cea mai bună din ţară la categoria ei de vârstă.

„Aceste rezultate nu puteau fi obţinute dacă sportiva nu avea susţinere foartre mare din partea familiei, Alesia Sferlea antrenându-se alături de sportivi din tenisul amator într-o sală de 12 mese, proprietate a familiei sportivei”, a declarat antrenorul Victor Puie care se deplasează la Oradea pentru a conduce antrenamentele sportivei, fiind susţinut de oamen ide afaceri din municipiu.

La ediţia din acest an, CSM Zalău a mai obţinut un loc cinci, prin Camelia Chira, care are un progres evident de la o competiţie la alta. O altă tenismenă zălăuană, Demjen Kata, a pierdut în turul doi, iar Matei Pop şi Mihai Ţiriac au cedat în primul tur după ce au trecut de faza grupelor. Mara Viman nu a reuşit să treacă de faza grupelor.

Antrenorii secţiei de tenis s-a arătat mulţumiţi de rezultatele obţinute, mulţumind şcolilor unde învaţă copiii, dar şi CSM Zalău pentru susţinere. Selecţia este continuă la această ramură sportivă, părinţii fiind aşteptaţi cu copii între 6 şi 8 ani pentru mişcare şi chiar pentru  performanţă.

Leave a Comment