Sporting Zalău şi Luceafărul Bălan, noile echipe din Liga a IV-a de fotbal

La finalul săptămânii trecute s-a încheiat şi ultimul eşalon al fotbalului sălăjean – Liga a V-a, competiţie alcătuită din două Serii: Est şi Vest.

Luceafărul Bălan este echipa ce a terminat pe prima poziţie Seria Est, iar în cealaltă serie, pe locul întâi s-a situat Sporting Zalău.

Luceafărul Bălan este echipa care a câştigat în 2015 Liga a IV-a şi faza judeţeană a Cupei României, promovând în Liga a III-a cu antrenorul Marius Paşca pe banca tehnică. Clubul condus de Radu Pop s-a desfiinţat însă, după prima parte a campionatului în care a evoluat în eşalonul trei, iar în vara anului trecut a luat-o de la zero.

„Chiar dacă vom evolua în Liga a V-a, obiectivul va fi clar – promovarea în Liga a IV-a”, declara la acea vreme patronul Bălanului. Zis şi făcut pentru Luceafărul, care a terminat pe prima poziţie Seria Est, urmând să activeze din toamnă în eşalonul patru. Echipa din Bălan a încheiat sezonul cu 24 de victorii şi şase remize, având un golaveraj de 105 la 33 şi 78 de puncte.

Sporting Zalău şi-a propus încă din sezonul trecut să promoveze în Liga a IV-a, dar nu a reuşit acest lucru, iar în acest an, Alin Pop şi compania nu au mai riscat nimic, alcătuind un lot mai valoros, cu care au înregistrat 24 de victorii, o remiză şi trei eşecuri în 28 de partide. Şase puncte a avut avans echipa din Zalău la finalul campionatului faţă de ocupanta locului secund, Voinţa Derşida.

În Liga a IV-a au rămas 11 echipe după retragerea formaţiei Flacăra Halmăşd din competiţie şi promovarea Unirii Mirşid în Liga a III-a, locul celor două urmând a fi luat de Luceafărul Bălan şi Sporting Zalău. A 14-a echipă care va activa în Liga a IV-a va fi stabilită în perioada următoare.

Leave a Comment