Şimleul „a crăpat” Piatra în patru seturi

Phoenix Şimleu Silvaniei – LPS Piatra Neamţ 3 – 1 (25 – 21, 25 – 22, 19 – 25, 25 – 21)

Phoenix Şimleu Silvaniei a avut un început de an aproape perfect, câştigând sâmbătă seara, pe teren propriu, cu scorul de 3 – 0 disputa cu LPS Piatra Neamţ, o formaţie care în ultima perioadă i-a cam pus probleme echipei pregătite de Mircea Abraham.
Cu două achiziţii noi, sârbul Rade Dacovic şi bulgarul Nikolay Kostadinov, şimleuanii au abordat foarte încrezători primul joc oficial din acest an, chiar dacă oaspeţii au reuşit să se afle în avantaj în prima parte a setului întâi. Nemţenii au avut 8 – 7 la prima întrerupere tehnică, dar voleibaliştii şimleuani au întors scorul în favoarea lor destul de repede şi au avut 16 – 14 la al doilea time-out tehnic. Diferenţa a crescut pe final, Şimleul desprinzându-se la patru puncte, 19 – 15, avantaj pe care l-a avut şi la final, 25 – 21.
Şi în debutul celui de-al doilea parţial au existat câteva răsturnări de scor, dar Phoenix a avut 8 – 7 la prima întrerupere tehnică a setului, iar până la final, oaspeţii nu au mai reuşit să egaleze. 16 – 14 a arătat tabela la al doilea time-out, iar diferenţa cea mai mare fost de cinci puncte, 22 – 17. Piatra a încercat să revină pe final, dar nu a reuşit să se apropie la mai mult de trei puncte.
Actul trei a fost controlat în totalitate de echipa oaspete, care a avut la un moment dat avantaj de nouă puncte, 21 – 12. Şimleuanii s-au apropiat pe final, dar nu au avut puterea să revină, pierzând setul la 19.
Pauza dintre seturi a fost de bun augur pentru voleibaliştii şimleuani, care au revenit în joc şi nu au mai iertat nimic în setul patru. 8 – 6 şi 16 – 13 a fost scorul la cele două întreruperi tehnice, iar în final, diferenţa a fost de patru puncte, 25 – 21.
„A fost un joc foarte greu, fiindcă am adus nişte jucători noi şi ne-a fost foarte greu să reglăm relaţiile de joc într-un timp foarte scurt. Se pare, însă, că noii jucători s-au acomodat foarte bine. Pentru noi este un rezultat foarte bun, mai ales că Piatra Neamţ ne-a bătut în ultima perioadă. Nu pot decât să-mi felicit echipa şi publicul acesta minunat. Sperăm ca prestaţiile din următoarele jocuri să fie cel puţin ca cea din acest meci”, a declarat la finalul partidei Mircea Abraham.
De cealaltă parte, antrenorul nemţenilor, Dan Gavrilă, a recunoscut că victoria Şimleului este meritată. „O victorie importantă pentru cei din Şimleu. Au avut nevoie de ea ca de aer şi s-au bătut bine pentru a obţine acest succes. Nu am reuşit să facem faţă în primele două seturi şi ne-a fost foarte greu pe urmă să echilibrăm situaţia. Felcit echipa din Şimleu, fiindcă este o victorie clară, conform jocului prestat de cele două echipe”.
În etapa viitoare, programată sâmbătă, 25 ianuarie, Phoenix Şimleu Silvaniei va evolua pe terenul formaţiei Universitatea Cluj.

5 Thoughts to “Şimleul „a crăpat” Piatra în patru seturi”

  1. Anonim

    Sper că ambițiile „sportive” ale unor belferi dintr-un târgușor de câteva mii de locuitori nu sunt susținute din bani publici.

  2. Anonim

    Da care-i problema ta,Anonimus?

  3. Inv.Ioan Sur Horoatu Crasnei

    Bucurati_va ca aveti echipa!Nu va barfiti.

  4. Nea Mitica

    ma ziarist facut la apelul bocancilor, uite cve ai scris:” Phoenix Şimleu Silvaniei a avut un început de an aproape perfect, câştigând sâmbătă seara, pe teren propriu, cu scorul de 3 – 0 disputa cu LPS Piatra Neamţ, o formaţie care în ultima perioadă i-a cam pus probleme echipei pregătite de Mircea Abraham” Esti asa cretin ca nu mai ai tinere de minte daca a fost 3-0 sau 3-1???????? Cine dracu te plateste dezinformator. cretin????? Cere-te afara prostovane.!!!!!!Prima conditie a unui ziarist esta sa nu dezinformeze si urmatoarea sa isi citeasca cretinismele de dezinformare publicate.

  5. Cristi

    Nea Mitica, descarca-ti frustrarile in alta parte. Omul a facut o greseala care i se poate intampla oricui, cine esti tu sa-l faci cretin?

Leave a Comment