Şimleuanul Szabo Bogdan, locul trei la Trofeul Damaco de la Oradea

Prezent la ediţia din acest an a Trofeului Damaco, tenismenul şimleuan Szabo Bogdan a avut o comportare bună la categoria 10 ani, reuşind să se claseze pe poziţia a treia la finalul concursului. Sportivul legitimat la Protenis Şimleu Silvaniei avut cinci adversari pe tablou, înregistrând trei victorii şi două eşecuri. Tenismenul pregătit de Barna Krisztian a pierdut primele două dueluri, 0 – 6, 3 – 6 cu orădeanul Teszari Zoltan şi 4 – 6, 0 – 6 cu Blake Tyler, tot din Oradea. Au urmat trei victorii consecutive pentru Szabo Bogdan, 6 – 4, 1 – 6, 6 – 4 cu timişoreanul Iustin Chiriţă, 6 – 1, 6 – 3 cu sătmăreanul Mihaly Dorinel şi 6 – 1, 6 – 2 cu Daniel Micu, tot din Satu Mare.

Şimleuanul a fost depăşit în clasament de Blake Tyler, sportiv originar din Arabia Saudită, care participă în această vară la diferite turnee organizate în România şi de Teszari Zoltan.
Pentru Szabo Bogdan, Trofeul Damaco a fost al cincilea turneu la care a participat în acest an, fiind a doua oară când urcă pe podium, după ce a obţinut acelaşi rezultat şi la Cupa Ianus.
Tot la categoria zece ani, dar la feminin, a participat Carla Guia, de la Palatul Copiilor Zalău, care a fost învinsă în primul meci de Constantina Smeu-Mare, din Oradea, scor 7 – 6, 5 – 7, 2 – 6. Tot de la Palatul Copiilor Zalău, Andrea Pal s-a clasat pe locul trei la categoria 12 ani, înregistrând o victorie şi două eşecuri. Andreea Mocan, o altă sportivă de la Palatul Copiilor Zalău, a învins-o în primul meci pe orădeanca Lucia Bodoni la categoria 14 ani, însă a pierdut în turul doi în faţa Taniei Negrău, de la Voinţa Oradea. Victor Negrean a concurat la categoria 14 ani masculin, pierzând în două seturi, 3 – 5, 4 – 6 în faţa orădeanului Kazi Aman.
Trofeul Damaco de la Oradea a fost organizat de Clubul Sportiv Voinţa, fiind un concurs de categoria întâi.
Sâmbătă este programată la Zalău Cupa Municipiului, competiţie la care sunt aşteptaţi tenismeni de la CSM Zalău, Palatul Copiilor Zalău, CS ProTenis Şimleu, dar şi de la cluburi din judeţele limitrofe.

Leave a Comment