Şimleuanca Diana Tănăsescu a cucerit prima medalie de argint din istoria boxului sălăjean la un Campionat European

Performanţă istorică pentru boxul sălăjean. După ce în anul 2022 a cucerit medalia de bronz la Campionatul European pentru juniori, şimleuanca Diana Tănăsescu a devenit, miercuri, vicecampioană europeană la tineret, obţinând astfel prima medalie europeană de argint din carieră, dar şi din istoria boxului sălăjean.

Aflată în primul an la categoria tineret, Diana Tănăsescu a făcut parte din lotul României prezent la Campionatul European din Erevan (Armenia). Pugilista antrenată de Adrian Popuţea a boxat la categoria 66 de kilograme, obţinând o victorie categorică în primul meci, în faţa  spanioloaicei Ana Ubez Rodriguez. A urmat duelul din semifinală, unde Tănăsescu a urcat în ring alături de o pugilistă din Belarus, Serada Hana, pe care a învins-o în repriza a doua, prin „inferioritatea adversarului”.

Finala categoriei s-a desfăşurat miercuri, unde Diana Tănăsescu a avut-o ca adversară pe franţuzoaica Richol Maelys. Meciul a fost unul foarte disputat de la un capăt la altul, pugilista din Franţa impunându-se cu 29 – 28 în faţa sportivei noastre.

„Este un rezultat istoric, un rezultat extraordinar, la care nu ne aşteptam. Este prima pugilistă din Sălaj care cucereşte o medalie de argint la Campionatul European şi, totodată, prima care cucereşte două medalii europene, ea fiind medaliată şi cu bronz la ediţia de anul trecut la categoria junioare. Mă bucur foarte mult pentru ea, este pe un drum ascendent şi va mai avea multe de spus în boxul feminin”, ne-a declarat antrenorul Adrian Popuţea.

În anul 2008, Roxana Ciordaş a fost prima pugilistă din Sălaj medaliată la un Campionan European, obţinând bronzul la junioare, iar în anul 2009, Adrian Popuţea a fost medaliat tot cu bronz la Campionatul European Studenţesc. Diana Tănăsescu a cucerit anul trecut a treia medalie europeană de bronz pentru boxul sălăjean, iar de miercuri este prima pugilistă din istoria boxului sălăjean devenită vicecampioană europeană.

One Thought to “Şimleuanca Diana Tănăsescu a cucerit prima medalie de argint din istoria boxului sălăjean la un Campionat European”

  1. […] Performanţă istorică pentru boxul sălăjean. După ce, în 2022 a cucerit medalia de bronz la Campionatul European pentru juniori, şimleuanca Diana Tănăsescu a devenit, miercuri, vicecampioană european la tineret, obţinând astfel prima medalie europeană de argint din carieră, dar şi din istoria boxului sălăjean. Vom reveni. Citeste mai mult […]

Leave a Comment