Sfârşitul nu-i aici. SCM Zalău trimite duelul cu echipa campioană în „decisivul” de la Galaţi

SCM Zalău are o misiune aproape imposibilă în play-off-ul Diviziei A1, având în vedere că adversara din faza a II-a este campioana României şi liderul Diviziei A1, Arcada Galaţi. După înfrângerea de sâmbătă, de la Galaţi, unde a cedat cu 3 – 0, SCM Zalău spera să facă o figură cât mai frumoasă miercuri seara, pe teren propriu, în duelul cu numărul doi. Arcada lui Sergiu Stancu a venit la Zalău cu gândul de a încheia conturile şi a obţine calificarea în Final-Four după numai două meciuri. Însă, „socoteala de acasă nu se potriveşte întotdeauna cu cea din târg”, iar SCM Zalău le-a dat calculele peste cap gălăţenilor.

Printr-o mobilizare exemplară şi cu o atitudine mult schimbată în bine faţă de meciurile anterioare, SCM Zalău a reuşit să obţină o victorie nesperată în faţa Arcadei, succes care trimite lupta dintre cele două formaţii în meciul decisiv. Zălăuanii s-au impus cu 3 – 0 la capătul unui meci ce a durat o oră şi 31 de minute.

În primul set, formaţia de la poalele Meseşului s-a impus cu 25 – 18, după un set pe care l-a controlat de la un capăt la altul, oaspeţii solicitând time-out la 6 – 2 şi 18 – 13. Actul secund a fost mai disputat, cu răsturnări de situaţii. La 10 – 8 în favoarea Zalăului, Stancu a solicitat timp de odihnă, apoi conducerea a preluat-o Galaţiul, solicitând şi antrenorul Rainer Vassiljev timp de odihnă la 19 – 21. Zalăul a egalat la 23, apoi s-a desprins decisiv, impunându-se cu 26 – 24. Parţialul trei a avut un parcurs asemănător cu actul secund. Zalăul a punctat mai bine în prima parte, Galaţiul a întors rezultatul, obligându-l pe tehnicianul SCM-ului să solicite time-out la 11 – 13, apoi a venit rândul lui Stancu să ceară timp de odihnă la 17 – 16 în favoarea Zalăului. Echilibrul s-a menţinut până spre final, unde Cardoso a punctat pe atac pentru 26 – 25, iar Gonzalez a blocat perfect pentru 27 – 25, „închizând” meciul.

După primele două meciuri, scorul la general este 1 – 1, echipa calificată în Final-Four-ul Diviziei A1 urmând să se decidă sâmbătă, la Galaţi. În cazul unei victorii la malul Dunării, SCM Zalău se va califica în grupa pentru locurile 1 – 4, iar în cazul unei înfrângeri, zălăuanii vor juca în grupa pentru stabilirea locurilor 5 – 8.

 

One Thought to “Sfârşitul nu-i aici. SCM Zalău trimite duelul cu echipa campioană în „decisivul” de la Galaţi”

  1. […] Final-Four după numai două meciuri. Însă, „socoteala de… Articolul Sfârşitul nu-i aici. SCM Zalău trimite duelul cu echipa campioană în „decisivul” de la Gala… apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment