Se vede turneul de baraj pentru menţinerea în Liga Naţională

Victorie extrem de importantă obţinută de HC Zalău duminică, pe teren propriu, în faţa formaţiei SCMU Craiova, scor final 34 – 29 (14 – 13). Un succes în urma căruia, HC Zalău a urcat, din nou, pe loc de baraj, având şanse foarte mari de a rămâne pe această poziţie până la finalul campionatului.

CSM Slatina, formaţie aflată în luptă directă cu HC Zalău pentru calificarea la barajul de menţinere în Liga Naţională, a pierdut în runda de duminică, iar în ultimele două etape va avea două partide dificile, pe terenul celor de la CSM Bucureşti şi pe teren propriu cu SCMU Craiova. Zălăuancele se vor deplasa la Baia Mare în etapa viitoare, pentru duelul cu Minaur, iar în ultima rundă vor primi vizita ultimei clasate, CSM Galaţi.

Zalăul a controlat partida cu Craiova de la un capăt la altul, oltencele egalând o singură dată pe tabelă, 6 – 6 în minutul 17.

Andreea Maria Bujor a fost cea mai bună marcatoare a Zalăului, cu 8 reuşite, 7 din ele din aruncări de la 7 metri, iar de cealaltă parte, Katarina Krpez a marcat cele mai multe goluri pentru craiovence – 9.

„Ne îndreptăm spre barajul de menţinere în Liga Naţională, dar mai avem două meciuri până acolo, în care va trebui să obţinem cât mai mult posibil. Până la urmă, suntem de peste 40 de ani pe prima scenă a handbalului românesc şi probabil ne vom menţine aici. În zilele următoare vom avea şi o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului de Administraţie, în care îl aşteptăm alături de noi şi pe finanţatorul principal, Consiliul Judeţean Sălaj, reprezentat prin preşedintele Dinu Iancu-Sălăjanu, pentru a discuta despre viitorul handbalului zălăuan. Aşteptăm de ani buni să vină alături de noi şi Primăria, fiindcă reprezentăm, înainte de toate, Zalăul, nu numai judeţul. Avem o echipă tânără, iar atuul nostru în unele partide a fost pregătirea fizică şi forma de moment a unor jucătoare. A fost un campionat nedrept, cu un clasament nedrept, fiindcă nu toate echipele au respectat Ordinul ministrului Novak, iar unele, cu bugete mari din bani publici, şi-au permis să plătească amenzi în fiecare etapă pentru a avea pe teren jucătoare străine, cu experienţă”, a declarat managerul Zalăului, Gheorghe Tadici.

 

 

One Thought to “Se vede turneul de baraj pentru menţinerea în Liga Naţională”

  1. […] Victorie extrem de importantă obţinută de HC Zalău duminică, pe teren propriu, în faţa formaţiei SCMU Craiova, scor final 34 – 29 (14 – 13). Un succes în urma căruia, HC Zalău a urcat, din nou, pe loc de baraj, având şanse foarte mari de a rămâne pe această poziţie până la finalul campionatului. Vom reveni. Citeste mai mult […]

Leave a Comment