Se anunţă un retur „de foc” în Liga a IV-a

Sportul Şimleu, echipă clasată pe primul loc la finalul turului, are cele mai mari şanse la câştigarea campionatului, în timp ce Luceafărul Bălan, formaţie situată pe locul şase, a efectuat cele mai importante transferuri din această iarnă. Dumbrava Gâlgău se află în aceste zile într-un stagiu de pregătire la Ocna Şugatag, iar managerul acesteia, Aurel Pintican, speră să câştige lupta pentru titlu cu Sportul Şimleu. Cinci dintre reprezentanţii echipelor clasate pe primele şase locuri consideră că va fi un retur mai disputat decât prima parte a campionatului, în timp ce preşedintele Nuşfalăului, Adrian Damian, consideră că multe dintre echipe vor face doar act de prezenţă la meciurile de duminică.

După două săptămâni de la reluarea celui de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, va lua startul şi returul Ligii a IV-a de fotbal, prima etapă din acest an fiind programată duminică, 16 martie. După 14 etape, fotoliul de lider este ocupat de Sportul Şimleu, echipă ce a înregistrat 12 victorii şi două egaluri în prima parte a campionatuui, având 38 de puncte acumulate. La patru puncte în spatele formaţiei de sub Măgura se situează Dumbrava Gâlgău, formaţie ce se află în această perioadă într-un stagiu de pregătire la Ocna Şugatag. Cu şanse reale la titul de campioană judeţeană rămâne şi Rapid Jibou, care este chiar câştigătoarea ediţiei trecute de campionat.
Chiar dacă ocupă locul şase după prima parte a campionatului, Luceafărul Bălan este echipa care a făcut cele mai importante achiziţii în această iarnă, transferându-i pe Mihai Bode, Maior Istvan şi Vlad Negrean, toţi trei de la FC Zalău, dar şi mijlocaşul Toth Karoly, care în tur a evoluat la Gloria Bobota.
„Având în vedere că sunt câteva echipe care s-au întărit în această pauză de iarnă, va fi un retur mai interesant şi mai disputat. Pentru noi, va fi un retur mai greu şi va trebui să tratăm fiecare meci cu maximă seriozitate. Ştiu că toată lumea ne consideră favoriţi la câştigarea titlului de campioană judeţeană, dar patru puncte este o diferenţă mică şi poate fi recuperată în două etape dacă noi vom face paşi greşiţi. Pentru spectatori, va fi un retur frumos, fiindcă multe meciuri vor fi disputate”, consideră antrenorul-jucător al echipei Sportul Şimleu, Lupo Csaba.
Aurel Pintican, managerul echipei Dumbrava Gâlgău, a declarat că-şi doreşte foarte mult ca echipa sa să câştige lupta pentru titlu. „Va fi un retur foarte disputat, fiindcă suntem şase echipe de valori apropiate, având în vedere că o parte dintre ele s-au întărit în pauza de iarnă. Noi ne dorim foarte mult să câştigăm locul întâi în acest an şi sper să şi reuşim acest lucru”.
„Şansele noastre la ocuparea primului loc la finalul campionatului sunt destul de reduse, dar vom încerca să ne jucăm şansa până la capăt. Totul depinde de prima etapă, când vom juca împotriva celor de la Sportul Şimleu. Ei pornesc cu prima şansă, mai ales că au un lot mai valoros decât al nostru. În opinia mea, Sportul Şimleu are prima şansă la titlu”, a precizat Marius Muntean, antrenor al echipei Rapid Jibou.
Adrian Damian, preşedintele CS Barcău Nuşfalău, nu consideră că va fi un retur mai disputat decât prima parte a campionatului. „Nu cred că va fi un retur mai disputat decât prima parte a campionatului, pentru că multe echipe se mulţumesc cu puţin şi fac doar act de prezenţă la partidele de duminică. Există doar ambiţii şi rivalităţi între anumite echipe, dar cred că anul acesta va fi al Şimleului. Mi-e greu să cred că Sportul Şimleu poate pierde titlul de campioană judeţeană”, este de părere conducătorul echipei de pe malul Barcăului.
Marius Cozma, antrenorul-jucător al Unirii Mirşid, susţine că Şimleul va pierde mai multe puncte decât în turul campionatului. „Obiectivul propus de conducere este o clasare în primele patru locuri, dar nu va fi niciun fel de problemă dacă vom termina pe locul cinci, pe care suntem şi în acest moment. Sigur că, vom aborda fiecare meci la victorie, aşa cum este normal, dar acest lucru nu nseamnă că vom putea să şi câştigăm toate partidele. În opinia mea, cei Sportul Şimleu vor pierde în retur mai multe puncte decât în prima parte a campionatului, fiindcă toate echipele se vor mobiliza mult mai mult împotriva lor”.
Chiar dacă a efectuat o serie de achiziţii importante în această iarnă, Luceafărul Bălan mai are şanse doar matematice la titlul judeţean. „După cum arată şi clasamentul, Sportul Şimleu are prima şansă la câştigarea campionatului.Depinde foarte mult de rezultatele directe dintre primele trei clasate. Chiar dacă noi am făcut o serie de transferuri importante, dorinţa noastră este de a forma o echipă valoroasă pentru sezonul viitor, când, împreună cu cei din conducere, am stabilit că vom avea ca obiectiv câştigarea campionatului şi participarea la meciul de baraj. În tur am beneficiat de o echipă tânără, dar sper că prin aducerea celor patru jucători cu experienţă, cei tineri să crească în valoare, iar relaţiile de joc să se îmbunătăţească de la un meci la latul”, a declarat antrenorul Bălanului, Marius Paşca.
Clasament: 1. Sportul Şimleu – 38p.; 2. Dumbrava Gîlgău – 34p.; 3. Rapid Jibou – 29p.; 4. CS Barcău Nuşfalău – 25p.; 5. Unirea Mirşid – 23p.; 6.Luceafărul Bălan – 21p.; 7. AS Chieşd – 18p.; 8. Denfica Ileanda – 18p.; 9. Gloria Bobota – 17p.; 10. Favorit Dobrin – 17p.; 11. Olimpic Bocşa – 13p.; 12. CS Crasna – 13p.; 13. Silvania Cehu Silvaniei – 11p.; 14. Flacăra Halmăşd – 10p.; 15. FC Zalău II – 10p.
Marius Morar

Leave a Comment