Şcolile din Dragu şi Buciumi, cele mai bune din Sălaj la oină

Etapa judeţeană a Olimpiadei Gimnaziilor la Oină a avut loc la finalul săptămânii trecute, pe terenul de fotbal din Dragu, şase echipe aliniindu-se la star, dintre care patru la masculin şi două la feminin.

Şcoala Gimnazială Dragu, Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Hida, Şcoala Gimnazială Buciumi şi Şcoala Gimnazială „Marcus Aurelius” Creaca au fost cele patru formaţii care s-au întrecut la masculin, în timp ce la feminin, Şcoala Gimnazială din Buciumi şi cea din Dragu au fost şcolile care au luptat pentru calificarea la faza interjudeţeană.

Competiţia a început cu întrecerea la masculin, unde, în urma rezultatelor înregistrate, Şcoala din Dragu (profesor Cosmin Ardelean) a ocupat prima poziţie, calificându-se astfel la faza interjudeţeană, urmată de Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Hida (profesor Gavril Pup) şi de Şcoala Gimnazială „Marcus Aurelius” din Creaca (profesor Alin Mesaroş).

La feminin a fost egalitate în ambele partide directe, 2 – 2 şi 0 – 0, iar departajarea s-a făcut la bătaia mingii cu bastonul, unde câştig de cauză a avut Şcoala Gimnazială din Buciumi (profesor Mariana Puşcaş).

„Mă bucur să văd că de la an la an, numărul echipelor participante este în creştere, ceea ce ne arată că oina este pe un trend ascendent în judetul Sălaj. Am avut meciuri de un nivel tehnic și tactic ridicat atât la băieți cât şi la fete fiind o adevărată sărbătoare a sportului național al României. Felicit toate echipele pentru dăruirea de care au dat dovadă, îmi felicit echipele care au obținut locul I la masculin și II la feminin, și sper să reușim o calificare la etapa națională care va avea loc la Complexul Național de la Izvorani. Urez mult succes echipei din Buciumi la etapa interjudețeană la feminin şi mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine în organizarea acestei competiții”, a declarat Cosmin Ardelean.

Leave a Comment