Şcoala Gimnazială din Dragu, pe podiumul celei mai mari competiţii feminine de oină din ultimii 30 de ani

Comuna Căşeiu din judeţul Cluj a fost la finele săptămânii trecute gazda primei ediţii a „Cupei Ţinutului Secuiesc”, cea mai mare competiţie feminină de oină din ultimii 30 de ani conform Federaţiei Române de Oină. Au fost prezente 15 echipe din Sălaj, Cluj, Buzău, Neamţ, Argeş, Dolj, Gorj, Maramureş, Constanţa şi Sibiu, formaţiile participante fiind împărţite în trei grupe a câte cinci echipe.
În urma tragerii la sorţi, Şcoala Gimnazială Dragu a fost repartizată în Grupa A alături de reprezentante ale judeţelor Cluj, Sibiu şi Dolj, din judeţul Cluj fiind două echipe.
Partidele din grupe s-au desfăşurat după sistemul „fiecare cu fiecare”, iar echipa antrenată de Cosmin Ardelean a înregistrat două victorii, o remiză şi o înfrângere. După o remiză cu 2 – 2 în faţa echipei din Chiuleşti, pentru Şcoala Gimnazială din Dragu a urmat o victorie clară, 6 – 0 cu reprezentanta Sibiului. Sălăjencele au învins cu 2 – 0 şi echipa gazdă, iar în ultimul meci al grupei a cedat cu 0 – 4 în faţa reprezentantei judeţului Dolj.
Elevele Şcolii Gimnaziale din Dragu s-au clasat pe locul doi în grupă, iar în optimi s-au duelat cu reprezentanta judeţului Gorj, de care au dispus cu scorul de 4 – 0. A urmat partida din semifinală, împotriva echipei din judeţul Argeş, în faţa căreia, formaţia sălăjeană a cedat cu scorul de 0 – 4. În urma acestui rezultat, Şcoala Gimnazială din Dragu a jucat finala mică, pe care a câştigat-o cu scorul de 2 – 0 împotriva echipei din judeţul Buzău.
„Vreau să ămi felicit echipa pentru acest rezultat extraordinar şi pentru dăruirea de care au dat dovadă fetele. Competiţia a însemnat o adevărată sărbătoare a sportului naţional, fiind cea mai mare competiţie din ultimii 30 de ani. Au fost echipe cu un nivel tehnic şi tactic ridicat, iar dacă ne raportăm la numărul de echipe participante, pot afirma cu tărie că această competiţie a fost mai puternică decât un campionat naţional. Pentru şcoala noastră a fost cel mai bun rezultat obţinut până în prezent”, a afirmat profesorul Cosmin Ardelean.
Competiţia a fost câştigată de reprezentanta judeţului Argeş, care a dispus cu scorul de 4 – 2 de echipa din Dolj după executarea bătăilor de departajare.

Leave a Comment