SCM Zalău nu mai face deplasarea la Şelimbăr din cauza Coronavirusului

SCM Zalău urma să efectueze la finalul acestei săptămâni a doua deplasare consecutivă a returului, pentru a evolua pe terenul celor de la Viitorul Şelimbăr. După comunicatul dat cu privire la desfăşurarea partidelor fără spectatori, Federaţia Română de Fotbal a emis joi dimineaţa un nou comunicat, suspendând toate activităţile fotbalistice până la finalul lunii martie.

„Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 şi luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Federaţia Română de Fotbal a decis să suspende toate competiţiile până la data de 31 martie 2020.

Federaţia Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc şi să participe activ la măsurile pe care Guvernul României şi autorităţile internaţionale le recomandă pentru protejarea sănătăţii publice. Astfel, în urma unei şedinţe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului şi a consultărilor avute cu membrii afiliaţi, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgenţă, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competiţiile de fotbal, masculin şi feminin, precum şi de futsal, organizate în România.

Aşadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal şi competiţiile de la nivel judeţean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competiţiile de copii şi juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat şi turneul final al Cupei României la futsal.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porţile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor şi a personalului de specialitate”, se arată în comunicatul FRF.

Antrenorul SCM-ului, Marius Paşca, a precizat că „din punct de vedere al faptul că avem o serie de jucători noi, întreruperea campionatului ne avanatajează, ţinând cont că mai putem pune la punct anumite relaţii de joc. Este, însă, un inconvenient pentru majoritatea echipelor, deoarece se dă programul peste cap şi intervine rutina, deoarece numai antrenamente putem efectua, nici măcar jocuri amicale. Până la urmă, trebuie să ne concofrmăm cu situaţia creată la nivel naţional”.

Partida dintre SCM Zalău şi Viitorul Şelimbăr urma să se desfăşoare vineri, de la ora 15, pe Stadionul Central din localitatea Avrig.

Leave a Comment