SCM Zalău, înfrângere la debutul în Liga a III-a

SCM Zalău a pierdut prima partidă susţinută în Liga a III-a, cedând sâmbătă după-amiaza cu scorul de 0 – 2 pe teren propriu, împotriva echipei Unirea Dej.

Zălăuanii au avut un început promiţător, iar după numai patru minute de joc, Bogdan Boje a trecut pe lângă deschiderea scorului, şutând puţin alături din interiorul careului. Replica oaspeţilor a venit după aproape un sfert de oră, dar a fost cu rezultat şi pe tabelă, Andrei Pop înscriind după o greşeală în lanţ a apărării zălăuane. David Sârbu a avut şansa egalării până la pauză, dar şutul acestuia a trecut milimetric pe lângă poarta dejenilor. În finalul primei reprize a ieşit în evindeţă portarul Zalăului, Claudiu Băican, care a intervenit excelent în faţa fostului atacant al Stelei, Mihai Onicaş, scăpat singur cu goalkeeperul zălăuan.

Singurul care s-a remarcat de la SCM Zalău în partea a doua a fost tot portarul Claudiu Băican, cu câteva intervenţii spectaculoase.

Oaspeţii au marcat golul doi în minutul 72, prin acelaşi Andrei Pop, care a scăpat dintre doi apărători centrali şi a înscris printr-un şut din interiorul careului.

“Mă bucur foarte mult că am reuşit să începem cu dreptul acest campionat. Nu ne-a fost uşor pentru că Zalăul a jucat cu ambiţie, chiar dacă este o echipă nou-promovată şi tânără. A fost o atmosferă frumoasă azi, un teren bun, lume multă şi mă bucur că oamenii mai vin la fotbal. Mi-aş dori ca echipa din Zalău să se menţină în Liga a III-a şi chiar să promoveze la un moment dat în Liga a II-a, unde a fost Armătura Zalău. Când eram mic, veneam la meciurile dintre Armătura şi Universitatea Cluj. Pentru mine a fost o pantă descendentă, am coborât din ce în ce mai jos, iar problemele din fotbalul românesc pe care le-am simţit mereu m-au făcut să renunţ la Liga I. De aceea, după despărţirea de Universitatea Cluj nici nu am mai vrut să merg departe de casă. Am vrut să depind doar de mine, să nu mai aştept luni de zile după salariu”, a declarat Mihai Onicaş, căpitanul Unirii Dej.

“Sincer, nu mă aşteptam la un astfel de debut. Ne doream foarte mult victoria, dar nu a fost cum am vrut noi. Trebuie să coborâm cu picioarele pe pământ, pentru că nu suntem cine ne credem. Aceasta ne este valoarea în momentul de faţă. Avem mulţi jucători tineri în echipă, trebuie să avem răbdare, pentru că Liga a III-a este altceva faţă de Liga a IV-a sau de campionatul de junior republicani. Au fost ocazii de ambele părţi, dar noi în repriza a doua nu am mai jucat nimic”, a precizat căpitanul Zalăului, Claudiu Băican.

În etapa viitoare, Zalăul va evolua tot pe teren propriu, urmând să întâlnească Viitorul Şelimbăr.

SCM Zalău: Claudiu Băican – Andrei Şumlea (min. 64, Rareş Petruţ), Marcusz Varga, Răzvan Dulap, Iustin Ardelean, Florin Pop (min. 80, Raul Saroşi), Cristian Călin, David Sârbu (min. 55, Daniel Supuran), Sebastian Duma, Alexandru Turcu(min. 46, Vlad Marin) şi Bogdan Boje. Antrenori: Alexandru Pop (principal) şi Alexandru Turcu (secund)

Unirea Dej: Dorin Fărcaş – Alexandru Papp, Virgil Sabo, Mihai Kereki, Dan Plăcan, Marius Cătinean, Mihai Onicaş, Bogdan Pop, Florin Blaj, Andrei Pop şi Valentin Lemnaru. Antrenor: Gheorghe Barbu

Leave a Comment