Scandal şi ameninţări înaintea finalei la volei masculin

Chiar dacă la nivelul conducerilor tehnice este un duel „tată-fiu”, finala dintre Volei Municipal Zalău şi Tomis Constanţa a devenit încinsă şi în afara terenului, nu doar la fileu. Meciul cu numărul cinci şi cel care decide noua campioană a României este programat luni după-amiaza, la ora 18, în Sala Sporturilor din Constanţa, după ce „marinarii” s-au impus în primele două dueluri ale finalei, iar vicecampionii au restabilit egalitatea la general după duelurie trei şi patru de la Zalău.
Ajunşi la Constanţa, voleibaliştii zălăuani au fost cazaţi la Hotel Sport, situat în apropierea Sălii Sporturilor, la aproximativ cinci minute de mers pe jos. Vicecampionii aveau programat antrenament duminică, de la ora 20, însă s-au deplasat spre sală mai repede, având în vedere că la ora 19 şi-au încheiat şedinţa de pregătire voleibaliştii constănţeni. Însă, spre surprinderea jucătorilor şi a antrenorilor, uşile Sălii Sporturilor din Constanţa erau închise.
„Cei de la Tomis Constanţa au terminat antrenamentul la ora 19, iar nouă ne-au programat antrenamentul la ora 20, doar ca să ne şicaneze. Ne-am dus mai repede la sală, ştiind că ei au terminat antrenamentul la ora 19, dar nu ne-au lăsat să intrăm în sală până la opt fără cinci minute. După aproximativ cinci minute au pornit lumina în sală, iar după aproape o jumătate de oră, după ce am dat câteva telefoane, ni s-au dat şi mingi pentru antrenament. Este o golănie din puntul meu de vedere, dar acest lucru nu a făcut decât să-i ambiţioneze şi mai mult pe băieţi”, a declarat Marcel Doru Ţârle, directorul executiv al Volei Municipal Zalău.
Bulent Cadâr, managerul echipei Tomis Constanţa, are, însă, o altă variantă. „Se ştia din timp că cei de la Zalău au poziţie la sală de la ora 20. La fel de bine ştiau că este duminică, iar sala este deschisă doar pentru antrenamentele noastre şi ale lor. Problema este că ei au venit la sală la ora 19:25, iar Doru Ţârle a început să dea telefoane şi să facă tot felul de ameninţări, ceea ce e foarte urât, mai ales că a făcut referire şi la etnia noastră – turcă. Voi face o adresă către toate forurile necesare, pentru că nu e normal să jigneşti o etnie şi să faci ameninţări. Şi noi când am venit la Zalău am cerut să ni se dea duminică o oră în sala de fitness şi nu s-a putut, dar nu am făcut scandal. Regulamentul spune clar că în calitate de gazdă trebuie să asiguri o poziţie pentru antrenament echipei oaspete, iar noi le-am oferit două poziţii. Nu eram obligaţi să le punem şi mingi la dispoziţie. Este penibil să vi să spui că nu ţi-au fost puse mingi la dispoziţie, după ce la Cupa României de la Cheile Grădiştei, Zalăul a venit fără mingi şi s-a antrenat cu ale noastre timp de două zile”, susţine oficialul echipei campioane.
Echipa zălăuană a devenit ultima dată campioană naţională la finalul sezonului 2010 – 2011, iar în ultimele trei sezoane, titlul naţional i-a revenit echipei Tomis Constanţa.

One Thought to “Scandal şi ameninţări înaintea finalei la volei masculin”

  1. Volei

    Dar noi nu avem mingi? Sau de ce se tot discuta despre ele? Sunt mai bune ale Constantei?

Leave a Comment