Sălajul rămâne cu o singură echipă în Liga a III-a de fotbal

Campioana judeţului Sălaj la fotbal a pierdut ambele manşe ale barajului pentru promovarea în Liga a III-a în faţa Unirii Tăşnad, campioana judeţului Satu Mare

Peste 1000 de persoane au fost prezente sâmbătă după-amiaza, pe frumosul stadion din Gîlgău Almaşului, pentru a urmări manşa retur a barajului pentru promovarea în Liga a III-a, dintre Dumbrava Gîlgău şi Unirea Tăşnad, campioana judeţului Satu Mare.
Învinsă cu scorul de 1 – 2 în turul de la Tăşnad, echipa pregătită de Marius Paşca nu a reuşit să obţină un rezultat favorabil nici în jocul de sâmbătă, cedând cu scorul de 1 – 3 la capătul unei partide în care au fost comise, din nou, greşeli în defensivă.
Dumbrava a avut şansa de a deschide scorul după numai opt minute de joc, dar Răzvan Sabou a reluat balonul cu latul peste transversală, din numai şapte metri, după o centrare trimisă de pe partea stângă de Vlad Negrean.
A venit, însă minutul 29, în care Ciprian Nagy, care nu s-a aflat sâmbătă într-o formă prea bună, a comis un fault în propria suprafaţă de pedeapsă, iar centralul a acordat lovitură de la 11 metri. Penalty-ul a fost transformat de Gabriel Cădar, iar „ecuaţia” promovării începea să devină tot mai complicată pentru Dumbrava.
Echipa condusă de Marius Paşca a fost la un pas de a restabilit egalitatea în minutul 39, când Gabriel Ţiriac a reluat balonul cu capul pe lângă poartă din şase metri. Un minut mai târziu, Vlad Negrean a încercat să-l surprindă pe portarul advers cu un şut puternic, din marginea careului de 16 metri, dar goalkeeper-ul Unirii Tăşnnad a reuşit să respingă balonul în afara terenului. Răzvan Sabou a avut şi el şansa egalării în minutul 56, dar a şutat mult peste poartă din interiorul careului.
Scorul a devenit 2 – 0 în favoarea oasepţilor în minutul 61. Vlad Maxim a scăpat pe contraatac, a pătruns în careu şi a trimis balonul cu latul în plasă din şapte metri. Misiunea sălăjenilor a devenit deja aproape imposibilă, însă spectatorii sperau să vadă măcar golul de onoare din partea favoriţilor.
În minutul 84, Dumbrava a beneficiat de o lovitură de pedeapsă, după un fault comis de Bălău asupra lui Alin Mierea, iar Gabriel Ţiriac a înscris fără emoţii.
Însă, tabela a fost închisă tot de oaspeţi, în minutul 90+4, Raul Silaghi învingându-l pe portarul Lung cu o lovitură de cap din numai şase metri.
După 1 – 2 în tur şi 1 – 3 în returul de la Gîlgău Almaşului, Dumbrava ratează promovarea în Liga a III-a, în timp ce Unirea Tăşnad revine după o pauză de foarte mulţi ani în al treilea eşalon fotbalisti al ţării.
Dumbrava Gîlgău: Mihai Lung – Costel Chira (min. 66, Răzvan Criste), Marius Rus, Claudiu Cheţa, Vlad Negrean, Andrei Bene (min. 72, Mihai Breban), Gabriel Ţiriac, Flaviu Bărnuţiu, Ciprian Nagy (min. 46, Adrian Gheţe), Răzvan Sabou (min. 62, Raul Brânduşe) şi Alin Mierea. Antrenori: Marius Paşca (principal) şi Mircea Breban (secund)
Unirea Tăşnad: Raul Cherecheş – Marius Bălău, Călin Vădan, Cristian Schnellenperger, Gabriel Cădar (min. 84, Flaviu Panc), Flaviu Moş, Raul Silaghi, Vlad Maxim (min. 72, Bakai Balazs), Nagy Imre (min. 69, Mădălin Bolba), Răzvan Hodaş şi Ovidiu Creţ. Antrenori: Marius Botan (principal) şi Bogdan Moise (secund)

Leave a Comment