Sălăjeanul Sergiu Moldovan, prezent la Conferinţa Naţională a Federaţiei Române de Rugby

Departamentul de Dezvoltare din cadrul Federaţiei Române de Rugby a organizat săptămâna trecută editia a doua a Conferinţei Naţionale, eveniment la care au fost prezenţi reprezentanţii judeţeni de rugby-tag, minirugby şi minirugby şcolar. Evenimentul s-a desfăşurat la Complexul Sportiv Naţional Izvorul-Mereşului din judeţul Harghita.
Sălajul a fot reprezentat la acest eveniment de Sergiu Moldovan, profesor de educaţie fizică şi sport în cadrul Şcolii Gimnaziale „andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei, unul dintre pionierii rugby-ului sălăjean.
„Federaţia Română de Rugby face în continuare eforturi de a fi mereu aproape de fenomenul sportiv şcolar, de a educa tânăra generaţie în valorile pe care rugby-ul le cultivă: disciplină, respect, pasiune, integritate şi bucuria jocului. Ne dorim să creştem numeric dar mai ales valoric, fitbackul fiind unul pozitiv. Toţi participanţii au venit cu idei şi propunei noi, ceea ce pentru noi, ca federaţie, este un lucru îmbucurător. Vom fi mereu aproape de acest fenomem iar dictonul „nu conteaza pe cine ai în faţă, conteaza pe cine ai alături” să fie unul veridic”, a precizat Gheorghe Sabău, director regional de dezvoltare Transilvania Nord, originar din satul sălăjean Motiş.
Lucrările au fost conduse de Ciprian Popa, director naţional de dezvoltare alături de directorii regionali, invitat fiind si Daniel Mitrea, manager la World Rugby şi Rugby Europe.
În cadrul conferinţei a avut loc şi Simpozionul national cu tema „Implementarea rugby-ului tag şi a minirugby-ului în mediul şcolar”.

Leave a Comment