Sala Sporturilor din Zalau, posibila gazda a competitiilor din Champions League

Lucrarile de reabilitare si modernizare a Salii Sporturilor din Zalau sunt pe final. Campionatul national de volei si competitiile din cadrul Champions League au sanse mari sa se deruleze in aceasta incinta, fara a mai fi nevoie ca autoritatile locale si reprezentantii clubului sa caute o alta gazda, asa cum s-a intamplat anul trecut cand toate meciurile din Liga Campionilor s-au desfasurat la Baia Mare si cand meciurile din campionatul intern au fost gazduite de Sala de sport a Liceului cu profil sportiv Avram Iancu din Zalau. Primarul municipiului, Radu Capilnasiu admite ca mai avem de trecut, peste cateva saptamani, de examenul de evaluare a salii de catre supervizorii Federatiei Europene de Volei. Acesta a apreciat ca nu ar fi exclus ca Sala Sporturilor sa fie admisa pentru a gazdui meciurile echipei Remat din grupa G a Champions League. Pana la debutul competitiilor Ligii Campionilor Sala Sporturilor va fi finalizata. Nu stim deocamdata daca reprezentantii Federatiei Europene de Volei ne vor da acceptul. Este nevoie sa mai indeplinim o conditie specificata de acestia anul trecut, si anume, suplimentarea numarului de locuri pentru spectatori. Trebuie sa dispunem de 1.500 de locuri in timp ce acum sunt doar 1.000. Prin extinderea suprafetei terenului am mai pierdut din spatiul alocat suporterilor, dar credem ca sunt solutii si vom respecta si aceasta cerinta, a aratat Radu Capilnasiu.

Reiteram faptul ca vineri, in urma extragerilor din cadrul Galei de Volei 2012 de la Viena, s-au aflat adversarele formatiei Remat Zalau din cadrul competitiilor Champions League 2012-2013. Cea de-a treia provocare pentru lotul din urbea de la poalele Mesesului, in cadrul grupei G a Ligii Campionilor o vor reprezenta meciurile cu formatiile: Arago de SETE (Franta), Asseco Resovia RZESZOW (Polonia) si Bre Banca Lannutti CUNEO (Italia). Este o grupa acceptabila, cu formatii puternice. Locul pe care ne vom situa in aceasta grupa depinde de echipa pe care vom reusi sa o constituim pana la inceputul competitiilor si de bugetul de care va dispune echipa Remat Zalau, a sustinut primarul urbei.

Meciurile grupei G, din care face parte si formatia Remat Zalau se vor derula din octombrie pana in decembrie. Mai precis, in intervalul 23-25 octombrie, in Romania, va avea loc confruntarea dintre Remat Zalau si formatia italiana Bre Banca Lannutti CUNEO; meciul urmator se va disputa in deplasare, in Polonia, in intervalul 30 octombrie-1 noiembrie intre Asseco Resovia RZESZOW si Remat Zalau. In perioada 13-15 noiembrie formatia antrenata de Mariusz Sordyl si Ovidiu Macarie va juca, in deplasare, in compania francezilor de la Arago de SETE, iar replica acestora va fi data in Romania in perioada 20-22 noiembrie. In ultima luna din acest an, voleibalistii de la Remat vor disputa, pe teren propriu, partida cu Asseco Resovia RZESZOW in perioada 4-6 decembrie, si in deplasare, in Italia, in compania sportivilor de la Bre Banca Lannutti CUNEO.

Leave a Comment