Primarul Ionel Ciunt promite: Sala Sporturilor din Zalău va purta numele antrenorului Gheorghe Tadici

Devenit cetăţean de onoare al Zalăului în anul 1996, antrenorul Gheorghe Tadici ar putea avea o nouă surpriză plăcută din partea municipalităţii. Prezent vineri la pensionarea profesorului zălăuan, primarul Ionel Ciunt a promis că va face tot posibilul ca Sala Sporturilor din Zalău să poarte în viitor numele reputatului tehnician.
„Mă voi ocupa în mod special în perioada imediat următoare ca Sala Sporturilor din Zalău să poarte numele profesorului Gheorghe Tadici. Este un loc unde a antrenat peste 40 de ani şi a obţinut rezultate deosebite pentru comunitate şi judeţ”, este promisiunea făcută de edilul Ionel Ciunt în cadrul evenimentului de la finalul săptămânii trecute.
Urmează ca primarul municipiului să poarte o discuţie în acest sens cu reprezentanţii Consiliului Local, iar subiectul să fie dezbătut într-o viitoare şedinţă de Consiliu Local. Şansele sunt destul de mari ca un astfel de proiect să fie aprobat, nu doar pentru faptul că majoritatea consilierilor locali sunt pesedişti, ci pentru faptul că Gheorghe Tadici este zălăuanul cu cele mai mari realizări în lumea sportului.
Gheorghe Tadici s-a născut la Piatra-Neamţ, în anul 1952, iar Zalăul l-a „adoptat” începând din 1974, după terminarea Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Tadici a fost dascăl în municipiu timp de 43 de ani, profesând la Liceul Real-Umanist (actualul Colegiu Naţional „Silvania” Zalău), Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” şi Clubul Sportiv Şcolar Zalău, de unde îşi încheie cariera de profesor.
Tadici este antrenorul cu cel mai impresionant palmares în lumea handbalului, cu titluri de campion naţional, vicecampion naţional, medalii de bronz, Cupe ale României, Supercupa României, Supercupa Europei, City Cup şi Cupa Cupelor. Peste 20 de sezoane jucate în cupele europene cu echipa din Zalău şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, unde a antrenat timp de doi ani.
Managerul clubului HC Zalău rămâne antrenorul cu cel mai bun ciclul olimpic din istoria echipei naţionale, cu care a obţinut în perioada 2004 – 2008 medalia de argint la „Mondiale”, locul patru la aceeaşi competiţie şi locul şapte la Jocurile Olimpice.

Alte articole

14 Thoughts to “Primarul Ionel Ciunt promite: Sala Sporturilor din Zalău va purta numele antrenorului Gheorghe Tadici”

 1. impresionant palmares cuadevarat. De vazut daca Ciunt o sa se tina de cuvant , sau Marc o sa o ia inaintea lui . Seful are prioritate mereu si il stie mult mai bine pe Tadici , un personaj care a facut sa se vorbeasca de Salaj,Zalau si Romania enorm de mult . Poate cel mai mult din acest judet ! Felicitari pentru initiativa,poate mergeti pana la capat si nu doar de a iesi in fata pe seama omului ..

 2. a

  Fiti seriosi! Nu se da nume unor cladiri, stadioane etc., atata timp cat esti in viata.

 3. nelu

  Cum sa nu se dea?Ex. sala sp .Lascar Pana-B.mare,poarta acest nume de f.multi ani.

 4. Anonim

  Da, inca de acum un an am zis ca ar fi foarte frumos ca sala sportului sa-i poarte numele. Speram sa se tina de cuvant .

 5. frv

  corect ar fi ca sala sporturilor din zalau sa poarte numele DANA SI VASILE COTA .ca astia doi fac istorie in sala aia .

 6. a

  Doar in Romania se da nume atata timp cat esti in viata. Unde mai exista asa ceva in lume? Ma refer la tarile civilizate.

 7. Alex

  Diferenta este ca, Cota face istorie de 2 ani si o sa mai dureze maxim 1 an. Tadici face istorie de 42 de ani si o sa mai faca cativa ani de zile. Respect Dl. Tadici pt. ce faceti pt. comunitate si pt. handbalul romanesc! La multi ani!

 8. Nistor

  Un om adevarat al judetului Salaj. La cat a facut pentru Salaj si Zalau sa se vorbeasca in tara, Europa , merita orice . Toate societatile comerciale din judet nu fac asemenea publicitate judetului . Saptamanal in direct la TV e HC Zalau si Tadici , care lupta si se consuma la maxim pt a trece peste Cluj,Craiova,Galati, Brasov …etc orase cu posibilitati enorme fata de Zalau . Felicitari Dle Tadici pt tot ce faceti si o sa mai faceti ani multi de acum inainte , ceea ce va dorim din suflet !

 9. Anonim

  In memorian Gheorghe Tadici ,fratilor asteptati ca bietul om sa moara -Doamne fereste !!!.Ii doresc ,sincer , viata lunga si multa sanatate si succese in cariera.Intradevar este un om etalon pentru Salaj ,dar parerea mea este ca Sala Sporturilor sa ramana asa ca denumire ,iar peste 30.. 40 ani sau mai multi sa-i dam denumirea iubitului nostru antrenor Tadici .O merita intradevar ,dar dle primar nu va grabiti ca fata la maritat ,mai consultati si populatia .

 10. Anonim

  Da ! Si Transfagaraseanul purta numele lui Ceausescu inca in timpul dictatorului.

 11. Merta orice onor acest om la cat a facut de cunoscut orasul judetul si Romania cunoscuta in Europa si in lume ,pe parcursul carierei lui . Felicitari si multa sanatate.

 12. Vreti nu vreti ,este unul din cei mai importanti oameni din Salj ,prin ceea ce a reusit pt acest judet si municipiu Zalau. Merita mai mult chiar decat Stefan Birtalan ,numele sali din Jibou ..

 13. Anonim

  Da, Sala Sporturilor din Zalău merită să fie numita Gheorghe Tadici pentru că este un coteț împuțit. Daca omul se implica mai mult si pentru comunitate in ultimii 25 anj putea sa-si lege numele de o sala moderna, asa rămâne cu această magherniță in posteritate.

Leave a Comment