S-a stins din viaţă sălăjeanul care a fost coleg cu celebrul portar Helmuth Duckadam

  1. Fotbalul sălăjean a pierdut, miercuri noaptea, un om „de suflet”, un personaj foarte cunoscut de majoritatea celor implicaţi în campionatele Ligii a IV-a şi a V-a. „Moşul”, cum îi spuneau lui Flore Lupuţ cei care-l cunoşteau, s-a stins din viaţă miercuri noaptea, la vârsta de 64 de ani, la Spitalul Orăşenesc „Prof. Ioan Puşcaş” din Şimleu Silvaniei, fiind transportat de urgenţă la această unitate medicală, în urmă cu câteva zile.

Născut în 17 iulie 1957, în localitatea Ban (comuna Bănişor), regretatul Flore Lupuţ a absolvit cursurile Şcolii Generale din Ban, continuând apoi studiile la un liceu din Arad. Atras de fotbal încă de când era elev la şcoala din Ban, Lupuț a evoluat la câteva echipe din Arad, iar la Semlecana Semlac l-a avut coleg de echipă chiar pe celebrul portar Helmuth Duckadam, fiind rezerva acestuia.

În Sălaj, Flore Lupuţ a activat la echipele Minerul Șărmăşag, Laminorul Zalău, Victoria Elcond, toate trei evoluând în Divizia C la acea vreme, dar şi la o serie de echipe din Liga a IV-a. Gloria Ban este una dintre ele, unde Flore Lupuț a pus bazele echipei alături de Leontin Moga, actualul secretar al AJF Sălaj, Cetatea Valcău, Barcău Tusa, Stejarul Sâg şi Inter Cizer.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Leave a Comment