România şi-a arătat adevărata faţă împotriva Spaniei

Aceasta este echipa naţională de handbal a României, cea din meciul de luni seara, care a ştiut să întoarcă rezultatul în favoarea sa după ce la pauză a fost condusă la o diferenţă de cinci goluri. „Tricolorele” pregătite de Gheorghe Tadici au învins Spania cu scorul de 22 – 20 în al doilea meci din grupa principală, iar cu ajutorul celorlalte rezultate, poate termina pe locul trei în grupă şi să ajungă la Budapesta, unde să joace pentru stabilirea locurilor 5 – 6.
Prima repriză a meciului cu Spania a fost una în care handbalistele lui Tadici păreau încă debusolate după jocurile cu Danemarca şi Ungaria în care au pierdut victoria pe final. S-au făcut destul de multe greşeli pe extremă, iar pe final selecţionerul a încercat şi cu rezervele, dar jocul a avut şi mai mult de suferit. Paula Ungureanu a fost singura care s-a remarcat în prima parte, intervenţiile sale făcând ca Spania să nu se poată desprinde la mai mult de cinci goluri la pauză, 9 – 14.
De la vestiare a ieşit, parcă, o cu totul altă naţională a României. Ardean, Ciuciulete, Neagu şi Chintoan au dus echipa naţională la un singur gol în spatele ibericelor, iar jocul bun al „tricolorelor” nu s-a oprit aici. Scorul a devenit egal, 16 – 16 în minutul 45, iar cu zece minute înainte de final, handbalistele antrenate de Tadici au trecut din nou în avantaj. Diferenţa a fost minimă până în minutul 56, după care România s-a distanţat la trei goluri, 22 – 19 când mai erau 25 de secunde din meci. Soarta jocului era decisă, însă Spania a mai marcat o dată până la final, în ultima secundă.
„Scorul putea fi în favoarea noastră încă de la pauză. Este bine că ne-am revenit însă în repriza a doua, ne-am apărat mult mai bine la Pena, la Pinedo, la pivot. Competiţia nu s-a terminat, însă, pe corecte, după cum am jucat, meritam cel puţin încă două puncte, să câştigăm cu Danemarca şi măcar un egal cu Ungaria. Ne-au stat la îndemână acele puncte”, a declarat Gheorghe Tadici la conferinţa de presă de la finalul partidei. Tehnicinaul zălăuan consideră să situaţia ar fi stat cu totul altfel dacă turneul final s-ar fi desfăşurat în România. „Până la urmă este normal ce se întâmplă, au investit foarte mulţi bani. Şi noi am ajuns pe locul 4 când am organizat Europeanul în 2000. Probabil, dacă organizam şi acest campionat în România, în proporţie de 200 la sută am fi obţinut o medalie. Sau prima sau a doua” consideră Tadici.
Pentru România urmează miercuri după-amiaza ultimul meci din grupa principală, în faţa Poloniei, formaţie ce va termina grupa pe locul cinci indiferent de rezultatul din partida cu România. Pentru „tricolore” situaţia este cu totul altfel. Cu o victorie în faţa Poloniei, România ar putea urca pe locul trei în grupă dacă Danemarca va învinge Spania, iar Norvegia va câştiga disputa cu Ungaria.
România: Ungureanu (20 de intervenţii), Dedu (1 intervenţie) – Neagu (7 goluri), Elisei (4), Chiper (3), Brădeanu (2), Ţăcălie (2), Perianu (1), Chintoan (1), Pîrvuţ (1), Ciuciulete (1).
Spania: Temprano (16 intervenţii), Navarro (3) – Pinedo (5 goluri), Barbosa (4), Pena (4), Martin (4), Mague (3).

One Thought to “România şi-a arătat adevărata faţă împotriva Spaniei”

  1. Marin S

    O sa-regretam pe Tadici abia cand se retrage
    Astia suntem noi romani csnd ceva merge bine nu stim cum sa distrugemTadici ramane un antrenor emblematic pt Salaj si Romania ,chiar daca sunt multi care il invidiaza pt valoarea sa profi „face din.rahat bici”si msi si pocneste serios. Un tip exigent. FELICITARI SINCERE!

Leave a Comment