Rodica Prodan, pe primul loc la 70 de ani în cadrul concursului „Făget Tur”

Rodica Prodan, o veterană a atletismului sălăjean, a obţinut un nou rezultat notabil la finalul săptămânii trecute, în cadrul evenimentului „Făget Tur”, organizat lângă Cluj-Napoca. În ciuda faptului că în vara acestui an a împlinit 70 de ani, sportul şi mişcarea reprezintă, în continuare, o prioritate pentru sălăjeanca Rodica Prodan, ceea ce, din păcate, nu se întâmplă în rândul multor tineri.

Băimăreancă de origine, Rodica Prodan s-a stabilit în localitatea Var, în apropiere de Jibou, în urmă cu patru ani, iar participarea la diferite concursuri de alergare şi-a continuat-o ca reprezentantă a judeţului nostru, fiind legitimată la CSM Zalău.

Dublă campioană balcanică în 2016 în probele de ştafetă balcanică şi 4X100 de metri, Rodica Prodan a continuat să urce pe podium şi în anii ce au urmat. Anul 2019 l-a început cu o clasare pe podium la Campionatul Naţional de Atletism rezervat veteranilor, iar în luna aprilie a luat startul şi în cursa de semimaraton din cadrul Maratonului Internaţional de la Cluj.

În 6 octombrie, reprezentanta CSM Zalău a ocupat prima poziţie la „Crosul Castanelor” în cadrul categoriei plus 65 de ani, iar la finele săptămânii trecute a urmat „Făget Tur”. Rodica Prodan a luat startul în cursa de 22 de kilometri, clasându-se pe primul loc la categoria plus 65 de ani.

„A fost un traseu destul de greu, pe un teren variat, dar a fost foarte frumos. A fost şi o vreme potrivită pentru alergare şi mă bucur că am reuşit să iau şi eu startul la acest concurs. A fost un eveniment la care am participat în premieră, dar, dacă voi fi sănătoasă, cu siguranţă voi participa şi anul viitor”, ne-a dezvăluit sălăjeanca.

„Făget Tur” a ajuns în acest an la ediţia cu numărul zece, curinzând probele de maraton (42 kilometri), semimaraton (22 kilometri), cros (7 kilometri) şi cursa de familie.

Leave a Comment