Rezultate onorabile pentru trei tenismeni şimleuani la Campionatul Naţional „Special Olympics”

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Buzău în parteneriat cu Fundaţia Special Olympics din România a organizat săptămâna trecută Campionatul Naţional de Tenis de Masă „Special Olympics”, eveniment dedicat elevilor şi tinerilor cu dizabilităţi intelectuale, eligibili pentru competiţii Special Olympics.
La eveniment au fost prezenţi peste 100 de participanţi din toate judeţele, printre aceştia numărându-se şi elevi ai Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Şimleu Silvaniei, pregătiţi de profesorii Viorel Sim, Ivan Iambor şi Mariana Faur.
Cele mai bune rezultate au fost obţinute de Daniel Kis, la categoria 14 – 16 ani şi Stelică Moldovan, la categoria 18 ani, ambii fiind medaliaţi cu aur. Un rezultat onorabil a obţinut şi Gavril Talpa, la categoria 16 – 18 ani, şimleuanul clasându-se pe poziţia secundă.
„Nu s-a întocmit un clasament, dar organizatorii ne-au comunicat că am obţinut cele mai bune rezultate la nivel de echipă. Rezultatele sunt deosebite, mai ales că aceşti sportivi sunt la prima lor participare într-o astfel de competiţie. Ne bucurăm că, prin muncă, am reuşit să „echipăm” aceşti tineri cu tehnică şi tactică adecvată unui nivel de performanţă. Sportivii au făcut faţă cu brio şi din punct de vedere psihic”, a afirmat profesorul Viorel Sim.
Profesorii care au pregătit sportivii participanţi la competiţia de la Buzău au dorit să mulţumească directoarei Raluca Amalia Sabău pentru susţinere, dar şi reprezentantului Cento Trans, Sorin Câmpan, pentru sprijinul acordat.

Leave a Comment