Rezervele Zalăului, învinse greu la Brăila

Fără şase titulare, menajate de managerul Gheorghe Tadici pentru duelurile doi şi trei, HC Zalău a fost aproape de a obţine o surpriză marţi seara, pe terenul Brăilei, într-un meci din cadrul fazei a doua a play-off-ului. Partida a fost echilibrată în cea mai mare parte, gazdele având avantaj minim la pauză, 14 – 13, iar la final diferenţa a fost de două goluri, 25 – 23 în favoarea Brăilei.
„Săptămâna trecută a fost una foarte grea pentru noi, cu două deplasări lungi. Ne-am confruntat şi cu câteva probleme de lot, iar în acest sens, am decis să menajez o parte dintre titulare, pentru a se reface înaintea meciurilor de pe teren propriu cu Brăila. HC Dunărea Brăila este o echipă bine pusă la punct, cu jucătoare valoroase, dar fetele noastre au jucat cu ambiţie. Am avut un început bun, am condus în debutul jocului, pe urmă am ratat destul de multe ocazii. Am ratat şi din situaţii de „unu la unu”, dar au existat şi alţi factori care au făcut ca Brăila să conducă la pauză cu 14 – 13″, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Tehnicianul zălăuan şi-a lăudat o parte dintre jucătoare pentru evoluţia avută la Brăila, chiar dacă acestea au evoluat mai puţin în partidele anterioare. „Sunt mulţumit de evoluţia lui Inculeţ, Cârligeanu, Rob, Pintea şi, pe alocuri, de cea a Costelei Lazăr. Evoluţii bune au mai avut Cicic şi Mureşan. Sunt nemulţumit, însă, de evoluţiile lui Puiu şi Paşca. Ambele practică un joc individual, joacă mai mult pentru adversare. M-a nemulţumit şi evoluţia Florinei Ţurcaş”, ne-a precizat Tadici, care a fost nevoit să improvizeze în cea mai mare parte a jocului de la Brăila, evoluând cu Alexandra Ciunt pe postul de extremă stânga.
În partida de la Brăila a evoluat şi Andrada Pop, revenită pe semicerc după aproape un an de pauză. „Nu am ţinut-o mult în teren, fiindcă a fost un joc dur şi mi-a fost frică să nu stricăm ceea ce am construit în ultimele luni”, a afirmat Tadici.
Zalăul a condus cu 2 – 0 şi 3 – 1 în debutul partidei de la Brăila, obligând-o pe antrenoarea Alexandrina Soare să solicite prima întrerupere a jocului în minutul şase. Brăila a revenit, a preluat conducerea şi s-a distanţat la 7 – 3, dar Zalăul nu a cedat şi a restabilit egalitatea la şapte. Gazdele s-au desprins din nou la patru goluri, 11 – 7, dar diferenţa de la finalul primei reprize a fost de un gol.
În partea a doua, Brăila s-a aflat la conducere până spre final, când zălăuancele au egalat la 23. Cu mai multă atenţie la finalizare, rezervele Zalăului se puteau întoarce chiar cu o victorie de la Brăila. „În finalul jocului am egalat la 23 şi am ratat două situaţii bune de a ne desprinde. În loc să fie 24 – 23 pentru noi a fost 25 – 23 pentru Brăila la final”, a explicat Tadici.
Pentru HC Zalău urmează duelurile doi şi trei cu HC Dunărea Brăila, ambele pe teren propriu. Primul meci este programat sâmbătă, la ora 17:30, iar al doilea, duminică, de la aceeaşi oră.
Dacă va trece de Brăila, HC Zalău va juca pentru stabilirea locurilor 5 – 6 cu învingătoarea dintre SCM Craiova şi CSM Ploieşti.
În cadrul primei etape din faza a doua a play-off-ului, s-au mai înregistrat rezultatele: HCM Roman – HCM Baia Mare 20 – 25, ASC Corona Braşov – CSM Bucureşti 26 – 28 şi CSM Ploieşti – SCM Craiova 20 – 26.

One Thought to “Rezervele Zalăului, învinse greu la Brăila”

Leave a Comment