Reprezentanta CSM Zalău, Daniela Cîrlan, locul I la „Gorun Trail”

Prima cursă pentru Daniela Cîrlan după maratonul olimpic de la Rio de Janeiro a avut loc sâmbătă, la Braşov. Atleta legitimată la CSM Zalău şi pregătită de Lorena Boberschi a luat startul la „Gorun Trail”, un concurs de alergare desfăşurat în localitatea Mercheaşa. La start s-au aliniat atât profesionişti, cât şi amatori de toate vârstele, unii dintre ei alergând cursa scurtă, cea de 10 kilometri, ceilalţi, cursa lungă, a căreia distanţă a fost de 30 de kilometri. La cea din urmă a luat startul şi reprezentanta CSM Zalău, Cîrlan concurând la categoria plus 35 de ani. Dacă luna trecută a fost nevoită să abandoneze maratonul olimpic din diverse motive, Daniela Cîrlan a avut o evoluţie mult mai bună la Braşov, terminând cursa pe primul loc, cu timpul de două ore, 32 de minute şi 51 de secunde.
„Am decis să iau startul la această cursă, pentru că e mult mai bine să ai adversari lângă tine decât să alergi de una singură, la fel ca într-un antrenament. A fost o cursă cu diferenţă de nivel medie, traseul fiind prin pădure. Întotdeauna alerg bine când am mai multe curse în decursul unui an. Nu este suficient să ai doar două, trei concursuri pentru a te menţine în formă”, ne-a precizat sportiva.
La categoria 18 – 34 de ani feminin s-a impus Maria Ilinca Tempeanu, în timp ce la masculin, Ioan Pan a fost câştigătorul cursei la plus 35 de ani, iar Cătălin Atanasoaei a ocupat locul I la categoria 18 – 34 de ani.
Daniela Cîrlan va mai lua startul la câteva curse până la finele acestui an, cea mai importantă fiind Campionatul Naţional de Maraton, programat în 9 octombrie, la Bucureşti.

Leave a Comment