Remat Zalău, victorie în patru seturi în Cupa României

Remat Zalău – CSM Bucureşti 3 – 1 (25 – 19, 25 – 18, 18 – 25, 25 – 23)

Campioana Remat Zalău s-a întrebuinţat mai serios decât în campionat în sferturile de finală ale Cupei României, în faţa celor de la CSM Bucureşti. Deşi s-a impus fără nicio emoţie în primele două seturi, la o diferenţă de şase, respectiv şapte puncte, formaţia zălăuană a cedat, pe un fond de relaxare, în setul trei, iar în actul patru s-a întrebuinţat serios pentru a câştiga la limită, 25 – 23 în faţa formaţiei din Capitală.
Formaţia bucureşteană a început în forţă partida, conducând cu 13 – 11, moment în care polonezul Sordyl a cerut primul time-out. Zălăuanii au întors rezulatul şi au condus cu 16 – 14 la al doilea timp tehnic, scor de la care oapseţii nu au mai reuşit să revină în joc, pierzând cu 19 – 25.
După 4 – 0 în al doilea parţial, oaspeţii au dat semne de revenire, pe greşelile efectuale de Dvoranen, iar Sordyl l-a schimbat pe brazilian cu Mărieş. Campioana României a continuat să conducă pe tabelă, iar după 16 – 11 la al doilea time-out tehnic, a câştigat cu 25 – 18 al doilea set.
Evoluţie de nerecunoscut a echipei zălăuane în actul trei, aceasta cedând setul cu 18 – 25, după ce bucureştenii au condus la ambele time-out-uri tehnice, 8 – 5 şi 16 – 8.
Treziţi la realitate de antrenorul polonez, voleibaliştii zălăuani au încercat să revină în setul patru şi au reuşit, per ansamblu, câştigând cu 25 – 23 după 8 – 7 şi 15 – 14 la cele două time-out-uri tehnice.
Remat Zalău: Andrei Stoian, Fabian Birău, Mihai Gheorghiţă, Răzvan Mihalcea, Silmar Almeida, Robinson Dvoranen, Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Mihai Mărieş şi Vlad Tebieş. Antrenori: Mariusz Sordyl (principal), Ovidiu Macarie (secund)
„Este, în primul rând o victorie. Nu contează cu cât câştigi meciul, important este cu cât îl câştigi. Se joacă şi partida retur. Am jucat prost, dar important este că am câştigat şi vom merge la Bucureşti să câştigăm. Jocul echipei a contat şi de valoarea adversarului. În campionat şi în Champions League am avut aadversari mai buni ca echipa din Bucureşti. Nu vreau să subestimez adversarul, dar au mulţi copii în lot şi au alte obiective faţă de noi în acest an”, a precizat secundul Rematului, Ovidiu Macarie.
CSM Bucureşti: Andrei Butuc, Andrei Alexăndruţ, Marius Măcicăşan, Igor Didorciuc, Gabriel Bontea, Veniamin Aldea, Milos Gavrilovic – libero. Au mai evoluat: Alexandru Mihărţescu, Cristian Stoiaca şi Petrişor Macovei. Antrenor: Vincecnţiu Dumitrecscu
„Ne-am fi dorit măcat un 2 – 3, pe care puteam să-l obţinem, însă nu aş vrea să vorbesc despre arbitri că ar fi viciat acest rezultat, doar aş putea spune că au fost anumite erori normale, într-un fel. A fost un joc de volei, dar dacă acele erori erau de partea noastră, probabil am fi câştigat două seturi. Având în vedere valoarea echipei noastre faţă de cea din Zalău, pentru că pentru noi orice punct contează. Ăn faţa unei echipe cum este cea a Zălului noi le vom obţine mult mai greu. Dacă atunci când noi câştigâm un punct şi ni se ia din cauza unei decizii a arbitrilor, pentru noi este frustrant”, a declarat antrenorul CSM-ului, Vincenţiu Dumitrescu.

8 Thoughts to “Remat Zalău, victorie în patru seturi în Cupa României”

 1. suporter

  Bravo Vincentiu, pentru ce echipa de pusti ai facut la CSM. Le-ai predat celor din Zalau o lectie despre cum se joaca volei, le-ai amintit(daca au memorie) ca in teren nu joaca banii. Sper sa fi vazut cineva, cu toate ca ma indoiesc de acest lucru. La Zalau se cauta scuze, pe cand si responsabilii?

  1. Anonim

   Sunt penibili Csm ,au luat-o la 7 si 13 in primul meci.Cred ca e de talia lui u cluj

   1. pt.

    Ai dreptate, in prima zi, dar in a doua? Ne-a cam tremurat nadragii. Noua suporterilor, ca la cei din conducere nu pred cred, asta dupa atitudinea afisata cel putin de Marcel-Doru Tirle(asa il gratuleaza presa) care statea ca un „seic”- a se citi BABA- de povesti cu Tibi Marc. Oare despre ce? Atunci faceau strategia pentru redresarea echipei, sau nu e de competenta directorului executiv sau ce functie o avea el pe acolo.

 2. Bravo baieti, Fortza Remat !!!

 3. Frankenstein

  Exemplul oferit de CSM, ar trebui adoptat si de Remat. Cu baieti tineri, carora nu le trebuie nu stiu ce salarii si putina pricepere adusa de o eechipa manageriala competenta, ar putea obtine rezultate comparabile cu ce avut pana acum. Nu se intampla asa pentru ca nu ar mai putea sifona bani prin transferurile din strainatate, cum o fac in prezent. Nimeni nu cunoaste sumele de transfer ale jucatorilor adusi cu surle si trambite si prezentati ca exrtrem de valorosi, cand in realitate cu mici exceptii, acestia sunt mediocri. Reteta este simpla si a fost folosita cu succes pe vremuri de Marchis la defuncta Armatura. Cat timp a fost Ciupe, care a contribuit cu bani privati, banii se cheltuiau cat de cat cu chibzuinta, acum vor fi fara numar, dupa cum sunt premisele.

  1. pt

   Bravo Frankenstein-un comentariu comprtrnt si plin de adevar. Spunea cineva intr-un comentariu de anul trecut cand se „parafa” ramanerea lui Michael Merten la Zalau dupa castigarea campionatului 2010-2011, ca „pe cand la Remat un management nemtesc?”. Nu s-a dorit si nu se doreste acest lucru exact pentru motivul subliniat de tine.
   Poate o sa mai revin cu comentarii din vremea aceea, ca sa se vada diferenta.

 4. pt

  scuze din greseala am scris ‘comprtrnt” in loc de competent

 5. coco

  hai Remat, sper ca ati ingrat pe fagasul normal.

Leave a Comment