Remat Zalău – Phoenix Şimleu, derby-ul orgoliilor sau dispută „în familie”?

Miercuri, ora 18, Sala Sporturilor din Zalău

CS Remat Zalău – CS Phoenix Şimleu Silvaniei

Etapa a XIX-a din Divizia A1 de volei, programează şi duelul sălăjean, dintre campioana Remat Zalău şi nou-promovata, Phoenix Şimleu Silvaniei. Având în vedere razultatul din partida tur, 3 – 0 în favoarea şimleuanilor, formaţia zălăuană nu concepe să piardă jocul de miercuri seara. „Foarte probabil, va fi un meci încins, fiindcă ambele echipe ne dorim la fel de mult victoria. Sper ca băieţii să se concentreze la maximum, să facă un joc bun şi să obţinem cele trei puncte. La prima vedere, este un joc normal, ca oricare altul, dar având în vedere faptul că ambele echipe sunt din Sălaj sigur va fi un meci disputat. Nu cred însă că putem vorbi de orgolii sau de revanşă”, este de părere antrenorul Rematului, Aurel Vlaicu.
Lotul echipei şimleuane a rămas acelaşi ca în turul campionatului, în timp ce, în formula de start a Rematului au avut loc câteva modificări, pe posturile de secunzi, dar şi pe cel de universal. Peter Nagy nu era refăcut complet la ora meciului şi nu a evoluat în partida de la Şimleu, iar secunzii brazilieni, Dvoranen şi Almeida, au părăsit echipa în pauza de iarnă. Locul lor a fost luat de Vlad Tebieş şi brazilianul Paulo Veloso.
Chiar dacă Remat Zalău nu mai este ceea ce a fost în sezonul trecut, după cum o arată şi poziţia ocupată în clasament, antrenorul Şimleului, Mircea Abraham consideră că echipa zălăuană are prima şansă în această dispută. „Este clar că ne dorim să facem un joc bun şi să obţinem puncte sau cel puţin un punct. Totul va depinde însă de evoluţia pe care o vom avea. Nu sunt ambiţii, fiindcă eu şi Relu (Aurel Vlaicu, n.r.) am fost colegi de echipă mult timp. Fiecare ne facem treaba cât mai bine şi ne dorim să ne îndeplinim obiectivele propuse. Nu cred că pot fi orgolii, cel puţin la nivelul băncii tehnice. Chiar dacă Rematul nu a avut un parcurs foarte bun în acest sezon, este campioana României şi are prima şansă”.
Foşti colegi de echipă, mai bine de zece ani atât la Elcond Zalău şi ARDAF Cluj, cât şi la lotul naţional, cei doi tehnicieni, Aurel Vlaicu şi Mircea Abraham, se vor duela pentru prima dată în calitate de antrenori principali.
Dacă pe teren poate fi vorba de o dispută, în tribune, cele două galerii pregătesc un adevărat show, însă în limita fair-play-ului. „Noi, suporterii, suntem prieteni, mai ales că ne-am şi unit la unele meciuri. Cu siguranţă va fi un fair-play total între cele două galerii, iar pe teren, cel mai bun să câştige”, a precizat liderul galeriei şimelaune, Dobai Zoltan.
Pentru Remat Zalău va fi penultimul meci pe teren propriu, din prima fază a campionatului, în timp ce Phoenix Şimleu se află la penultima deplasare, ultima urmând să fie săptămâna viitoare, tot miercuri, la Cluj.
Programul complet al etapei a XIX-a: „U” Cluj – Dinamo Bucureşti, CS Remat Zalău – CS Phoenix Şimleu Silvaniei, CVM Tomis Constanţa – Ştiinţa Explorări Baia Mare, VCM LPS Piatra Neamţ – CS Unirea Dej, SCMU Craiova – CSA Steaua Bucureşti. CSM Agronomia Bucureşti va sta.
Clasament:
1. CVM Tomis Constanţa 16 14 2 45 – 18 41p
2. SCMU Craiova 16 11 6 38 – 22 32p
3. CS Unirea Dej 16 11 6 38 – 22 32p
4. CS Remat Zalău 16 9 7 34 – 25 29p
5. Ştiinţa Expl. Baia Mare 16 11 5 34 – 27 29p
6. Dinamo Bucureşti 17 8 9 28 – 30 25p
7. VCM LPS Piatra Neamţ 16 8 8 33 – 32 24p
8. CSM Agronomia Bucureşti 17 8 9 30 – 33 24p
9. Phoenix Şimleu Silvaniei 17 6 11 29 – 36 20p
10. Steaua Bucureşti 16 4 12 18 – 37 13p
11. „U” Cluj 17 0 17 6 – 51 0p

Leave a Comment