Regal pugilistic la Zalău

Clubul Sportiv Municipal Zalău şi Federaţia Română de Box organizează începând de duminică, în Sala Sporturilor, ediţia din acest an a Cupei României rezervată cadeţilor, eveniment la care şi-au anunţat prezenţa aproximativ 120 de sportivi de la toate cluburile din România

Sala Sporturilor din Zalău va găzdui, timp de cinci zile, una dintre cele mai importante competiţii de box organizate la nivel naţional. Clubul Sportiv Municipal Zalău şi Federaţia Română de Box, în parteneriat cu Primăria Zalău şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret organizează în perioada 22 – 26 mai ediţia din acest an a Cupei României rezervată cadeţilor.
Directorul CSM Zalău, Silviu Mureşan, devenit vicepreşedintele FRBox în luna ianuarie, şi-a dorit să organizeze în acest an la Zalău Campionatul Naţional rezervat seniorilor, însă, Sala Sporturilor va fi ocupată cu altfel de acţiuni sportive în toamnă, astfel că s-a încercat organizarea unei competiţii programată mai devreme.
„Îmi pare rău că nu am putut organiza o competiţie naţională pentru seniori, însă, Sala Sporturilor este ocupată la data programării Campionatului Naţional, astfel că trebuia să găsim o altă competiţie, programată în perioada de vară, când Sala Sporturilor este liberă. La Cupa României pentru cadeţi a fost o prezenţă numeroasă şi în anii anteriori. Şi la competiţia de la Zalău s-au anunţat mulţi sportivi, de la toate cluburile din ţară. Sper să fie o competiţie reuşită din toate punctele de vedere. Organizarea unui astfel de eveniment înseamnă mult pentru municipiu şi judeţ”, a declarat Silviu Mureşan, director CSM Zalău.
Aproximativ 120 de pugilişti şi-au anunţat prezenţa la evenimentul de la Zalău, care va debuta duminică dimineaţa, la ora 8, cu vizitele medicale şi cântarul oficial. La ora 11, este programat cântarul oficial şi şedinţa tehnică, iar prima gală a competiţiei va începe la ora 16. Cupa României va continua luni, marţi şi miercuri, galele începând în fiecare zi de la ora 16, iar joi, începând cu ora 11, sunt programate finalele categoriilor.
Ultima competiţie pugilistică de nivel naţional organizată la Zalău a avut loc în 2007, Cupa României pentru categoria tineret.

Leave a Comment