Răzvan Burleanu, dezgustat de starea Stadionul Municipal: „Nu plec cu un gând frumos de la Zalău”

Plăcut impresionat de faptul că sportul are un rol important în strategia de dezvoltate a municipiului Zalău, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a rămas dezgustat după vizita făcută la Stadionul Municipal, văzând strarea deplorabilă în care se află baza sportivă din cadrul incintei

Devenit preşedintele Federaţiei Române de Fotbal în luna martie a acestui an, Răzvan Burleanu a promis că va încerca să schimbe în totalitate faţa fotbalului românesc, iar în acest sens a început o serie de vizite prin ţară la cluburile afiliate federaţiei. Conducătorul fotbalului românesc a ajuns miercuri şi la Zalău, fiind primul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal care vine în judeţul Sălaj. Invitat de Ioan Morar, conducătorul clubului FC Zalău, Burleanu a avut o întâlnire la primărie cu edilul Radu Căpîlnaşiu, secretarul general Stelian Potroviţă, administratorul public Radu Nistoresc şi Ioan Onicaş, preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, discutând despre problemele cu care se confruntă fotbalul zălăuan, în special clubul FC Zalău. Burleanu a avut o întâlnire şi cu reprezentanţii mass-mediei locale, în sala mică de şedinţe din cadrul Primăriei Zalău. „Încercăm o abordare cu totul diferită a fotbalului românesc. Sunt un preşedintele care-şi propune să fie la firul ierbii, practic, acolo unde componenta fotbalistică se dezvoltă. Atâta timp cât la Zalău avem un club de fotbal şi există susţinere şi din partea autorităţilor locale voi încerca să fiu alături de această activitate. Nu poţi să-ţi propui şi să dezvolţi activitatea fotbalistică în România dacă nu eşti cât mai aproape de fenomen. Acesta este şi scopul vizitei mele la Zalău, de unde voi merge la Turda şi la Dej. Am rămas foarte plăcut surprins să aflu că în ceea ce priveşte strategia de dezvoltare locală a municipiului Zalău, componenta sportivă îşi găseşte un rol foarte important. Cred că aceasta este direcţia spre care trebuie să ne îndreptăm, atâta timp cât sportul şi, implicit, fotbalul este parte a comunităţii locale. Ne dorim o susţinere reciprocă în ceea ce priveşte modificarea în plan legislativ, fiindcă fotbalul românesc şi sportul au nevoie de un cadru normativ care să permită o corectă finanţare”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.
Şi primarul Radu Căpîlnaşiu consideră că este nevoie de o altfel de abordare a fotbalului românesc pentru a îmbunătăţi situaţia actuală. „Am ţinut să-l invităm la Zalău pe domnul preşedinte Burleanu, fiindcă vroiam să ştim care sunt gândurile domniei sale şi să ne expunem gândurile noastre, chiar dacă Zalăul nu a reuşit performanţe foarte mari în fotbal. Există, totuşi, o tradiţie la Zalău în acest sport. Am obţinut rezultate bune în anii anteriori şi dorim să le reedităm. Pentru aceasta, însă, este nevoie de o altă abordare în ceea ce priveşte strategia fotbalului românesc. Am discutat şi despre modalitatea de finanţare a cluburilor, pentru a elimina toate suspiciunile. Trebuie să ne unim eforturile pentru a crea un cadru legislativ cât mai clar, cât mai bine definit şi cât mai transparent”, este de părere edilul zălăuan.
Preşedintele Răzvan Burleanu a făcut o vizită şi la Stadionul Municipal din Zalău, rămânând dezgustat de situaţia deplorabilă în care se află baza sportivă din cadrul incintei. Întâmplător sau nu, conducătorul fotbalului zălăuan nu a putut intra în vestiarele de sub tribună, având acces doar pe hol, unde mucegaiul şi igrasia erau la ele acasă. „Mai mult nu putem vedea?”, l-a întrebat, zâmbind, Burleanu pe Ioan Morar, după ce a văzut că uşile sunt închise.
„Nu plec cu un gând frumos de la Zalău şi sunt dezamăgit de ceea ce am văzut aici. Din păcate, aceasta este realitate pe care, cu toţii trebuie să o înţelegem şi să ne motiveze în ceea ce putem să întreprindem de acum înainte pentru a o schimba. Astfel de baze sportive, deşi există, vor ajunge ca în scurt timp să nu mai poată fi folosite pentru a face performanţă. Federaţia poate să facă mult în acest sens, mai ales că resursele financiare provenite din partea autorităţilor locale sunt limitate. Ca federaţie, ne dorim să schimbăm faţa unor astfel de baze sportive. Chiar în aceste zile, o parte din colegii mei merg prin ţară pentru a le explica membrilor afiliaţi cum pot accesa cât mai bine şi mai corect fonduri în acest sens. În perioada următoare, Federaţia Română de Fotbal va demara o procedură de absorbţie la cel mai înalt nivel pe partea de fonduri europene. Ne-am adus personal calificat în cadrul federaţiei, iar pe viitor ne asumăm vina pentru o astfel de bază sportivă, cum este cea de la Zalău”, a mai precizat şeful fotbalului românesc. Acesta a recunoscut faptul că problema infrastructurii sportive persistă la nivel naţional. „Problema infrastructurii sprotive este la nivel naţional, nu doar la Zalău şi vom face tot ce ţine de federaţie pentru a schimba situaţia. Dacă până acum, toţi bani care veneau în mod special pentru infrastructură au rămas la nivel de Bucureşti, începând din acest an, banii vor merge şi în alte părţi. Până la finalul anului, Federaţia Română de Fotbal va dispune de un fond de 500 – 600 de mii de euro, care vor fi destinaţi primelor două centre de excelenţă din ţară. Ne propunem ca în doi ani să formăm opt astfel de centre la nivel naţional”, a mai spus Burleanu.
Ioan Morar şi Răzvan Burleanu au discutat şi despre construcţia unui teren cu suprafaţă sintetică, pe suprafaţa de lângă vestiare, unde există un teren de zgură. „Am avea nevoie de susţinere pentru achiziţionarea suprafeţei sintetice, fiindcă de celelalte m-aş ocupa eu”, i-a transmis Morar preşedintelui FRF.
Singurul loc de care Burleanu a rămas plăcut impresionat la Stadionul Municipal din Zalău a fost biroului clubului FC Zalău, unde se organizează şi conferinţele de presă.

3 Thoughts to “Răzvan Burleanu, dezgustat de starea Stadionul Municipal: „Nu plec cu un gând frumos de la Zalău””

  1. nelu

    UN mare, mare papagal maestrul Burleanu , care a calcat pe cadavre pt a veni presedinte . inclusiv pe a lui Gica popescu , la care nu-i ajunge NICI la degetul mic acest individ venit politic la FRF> Pentru cat timp ?

  2. Nelule, ai dreptate

    Burleanu asta e o „trompeta”…Da din gura, dar nu face nimic…Se vede ca are scoala politica…

  3. Geony

    Nu e trompeta : Este un NIMENI venit intradevar politic si fara valoare. O sa faca rahatul praf, asa cum este si el !!!!!!

Leave a Comment