Rareş Bălean şi Raul Crecan, sportivii anului la CSS Zalău

Clubul Sportiv Şcolar Zalău şi-a desemnat cei mai buni sportivi ai anului 2014, locul întâi fiind ocupat, la fel ca în 2013, de voleibalistul Rareş Bălean, sportiv cu dublă legitimare la CSS Zalău – Volei Municipal Zalău. Dacă anul trecut, sportivul pregătit de Faur Dorian a ocupat singur prima poziţie în clasamentul celor mai buni sportivi, în acest an, pe prima poziţie alături de Bălean se mai află atletul Raul Crecan. Pe podium se mai află şi luptătorul George Orţan, devenit campion naţional în acest an la copii II în cadrul categoriei de 59 de kilograme.
„Clubul Sportiv Şcolar a avut şi în acest an echipe angrenate la şase discipline sportive, iar la unele s-au obţinut rezultate foarte bune. A fost un gol în generaţia din acest an, dar sperăm ca pe viitor sportivii să confirme munca depusă împreună cu antrenorii şi încrederea care li se acordă. Ne bucurăm că avem, în continuare, sportivi cu dublă legitimare la echipele reprezentative din judeţ şi sperăm ca aceste colaborări să continue şi în anii următori”, a declarat Marin Silaghi, direcotorul Clubului Sportiv Şcolar Zalău.
Voleibalistul Rareş Bălean a devenit în acest an campion balcanic cu echipa naţională de juniori II, a ocupat locul cinci la Campionatul European din Cehia şi a obţinut locul III la turneul semifinal din cadrul Campionatului Naţional atât cu echipa de cadeţi, cât şi cu cea de juniori I. Tot în acest an, Bălean a devenit vicecampion naţional cu Volei Municipal Zalău.
Raul Crecan, sportiv pregătit de Nelian Ianchiş, a avut şi el un an bun, obţinând rezultate notabile. Cel mai bun rezultat al său este medalia de bronz obţinută la Campionatul Naţional de atletism rezervat juniorilor II, în proba de 800 metri. La aceaşi competiţie, atletul zălăuan s-a clasat pe locul opt în proba de 1.500 metri. În cadrul Campionatului Naţional de atletism rezervat seniorilor, tineretului şi juniorilor, Raul Crecan s-a clasat pe locul şase în proba de 1.500 metri. Atletul de la CSS Zalău a luat startul şi în finala Campionatului Naţional de juniori I, terminând pe poziţia a X-a cursa de 800 metri. La Campionatul Naţional de Cros, desfăşurat la Băile Felix, Crecan s-a clasat pe locul patru la juniori II şi pe locul zece la juniori I. Tot la cros, dar la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, atletul zălăuan s-a clasat pe locul cinci. Component al lotului naţional, Raul Crecan a participat în acest an la Balcaniada de cadeţi, desfăşurată în Bulgaria, clasându-se pe locul şase în cursa de 1.500 metri. Una dintre cele mai importante competiţii la care a participat Raul Crecan în acest an a fost Trialul Olimpic de la Baku, clasându-se pe locul 11 în proba de 1.500 metri.
George Orţan, cel de-al treilea sportiv situat pe podium, a obţinut în acest an medalia de aur la Campionatul Naţional de lupte libere la categoria 59 de kilograme, după ce la faza zonală s-a situat pe primul loc. Rezultatul este cu atât mai notabil cu cât judeţul Sălaj nu a mai avut de şase ani un campion naţional la lupte libere. Sportivul pregătit de Gheorghe Panc a obţinut locul şase la Campionatul Naţional de lupte libere rezervat copiilor I, după ce la faza zonală s-a situat pe poziţia secundă.

Leave a Comment