Rapid Jibou, finalista „Cupei de Crăciun” de la Arad

Evoluţie foarte bună pentru juniorii clubului Rapid Jibou la cea de-a XV-a ediţie a „Cupei de Crăciun”, eveniment desfăşurat la Arad, în organizarea clubului Atletic din localitate. Turneul este unul dintre cele mai puternice organizate în România la nivel de copii şi juniori, anul acesta participând 26 de cluburi, dintre care 17 din România, şase din Serbia şi trei din Ungaria.
Competiţia a fost rezervată categoriilor 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 şi 2010, iar Rapid Jibou a participat la cea de-a doua categorie.
Deşi echipa de pe malul Someşului nu a mai participat de zece ani la un turneu internaţional cu nicio grupă de juniori, copiii pregătiţi de Nicolae Darolţi au avut o prestaţie foarte bună, reuşind să învingă nu doar echipe din ţară, ci şi din străinătate.
În faza grupelor, sălăjenii le-au avut ca adversare pe FK Tempo Belgrad, Atletico Arad (galben) şi CSS Arad, înregistrând două victorii şi o remiză. Jibouanii au dispus cu scorul de 3 – 0 de CSS Arad şi au învins cu scorul de 1 – 0 partida cu sârbii de la Tempo Belgrad. Duelul cu Atletico Arad s-a încheiat la egalitate, 0 – 0, rezultate în urma cărora, Rapidul a terminat pe primul loc faza grupelor.
16 echipe au fost înscrise la categoria 2006, câştigătoarele celor patru grupe calificându-se în semifinalele turneului. Rapid Jibou a întâlnit câştigătoarea Grupei B, OFK VRSAC Unidet Belgrad, în timp ce Atletico Arad (negru), care a câştigat Grupa C, a întâlnit FK Ole Belgrad.
Echipa antrenată de Nicolae Darolţi s-a impus cu scorul de 1 – 0, jucând finala împotriva sârbilor de la FK Ole Belgrad. Scorul a fost egal, 0 – 0, la finalul timpului regulamentar, dar sârbii s-au impus cu 3 – 2 la loviturile de departajare.
„Cel mai mult mă bucur că, după zece ani, reuşim să participăm din nou la o competiţie internaţională rezervată copiilor şi juniorilor. Evoluţia şi rezultatele obţinute de copii sunt surprinzătoare. Sper ca în viitor să mai putem participa la astfel de evenimente, fiindcă este nevoie foarte mare de promovarea tinerelor talente”, a declarat Nicolae Darolţi.
Rapid Jibou: Dragoş Cheşeli, Cosmin Adrian Rus, Denis Modi, Ianis Şimonca, Eduard Crecan, Denis Şimonca, Mario Vale, Dario Romitan, David Almaş, Aris Pop, Adrian Nechita şi Szilagyi Robert. Antrenor: Nicolae Darolţi

Leave a Comment