Radu Blaga, omul negru in amicalul de la Baia Mare

Radu Blaga,  omul negru  in amicalul de la Baia Mare

Fundasul zalauan a gresit ca un incepator la primele trei goluri ale gazdelor

FC Baia Mare – FC Zalau 5 – 1 (repriza I: 0 – 0; repriza a II-a: 4 – 0; repriza a III-a: 1 – 1)

Gruparea de la poalele Mesesului a sustinut vineri, la Baia Mare, al doilea meci de verificare al verii, in compania noii promovate in Liga a II-a de fotbal, FC Baia Mare. La cererea antrenorilor baimareni, care au avut la dispozitie un lot numeros, alcatuit din aproximativ 30 de jucatori, partida a durat trei reprize a cate 30 de minute fiecare. Marius Pasca a folosit aproape aceeasi formatie in prima si ultima repriza, cand scorul a fost egal, 0 – 0, respectiv 1 – 1. In repriza a doua insa, tehnicianul zalauan le-a dat posibilitatea sa joace si jucatorilor mai tineri, iar scorul inregistrat la finalul partii a doua a fost 4 – 0. Trei din cele patru goluri au fost inscrise in urma a trei greseli grave ale fundasului Radu Blaga. La primul gol, care a fost inscris in minutul 35, zalauanul a incercat sa dribleze un adversar in pozitie de ultim aparator, insa a fost deposedat de baimareanul Suciu, care a patruns in careu, fiind faultat in ultimul moment de acelasi Blaga. Centralul intalnirii a aratat punctul cu var, iar lovitura de pedeapsa a fost transformata de acelasi Suciu. Tot Suciu a inscris si pentru 2 – 0, in minutul 40, dupa ce a reluat cu capul de langa Blaga o centrare venita de pe partea dreapta. Fundasul zalauan mai gafeaza odata in minutul 50, cand ii ofera ca pe tava balonul lui Sonat, iar acesta, aflat la marginea careului de 16 metri, il invinge pe Chis cu un sut plasat. Acelasi Sonat inscrie pentru 4 – 0 in minutul 60, dupa ce reia cu capul in plasa o centrare venita de pe partea dreapta. La numai doua minute de la inceputul reprizei a treia, Nicorici inscrie un eurogol, dupa ce primeste o pasa pe partea stanga de la Gorga, trimite un sut-centrare, invingandu-l pe Ster cu un sut in vinclul portii. Cu zece minute inainte de final, Popan inchide tabela, reluand din sapte metri cu capul in plasa o centrare venita de pe dreapta. Sunt putin suparat pe scorul de la final, chiar daca trei dintre goluri au venit in urma unor greseli personale din partea unui singur jucator. Va trebui insa sa avem mai multa rabdare cu jucatorii tineri si sa le corectam cat mai repede greselile facute, a declarat dupa meci antrenorul zalauan. Din lotul echipei zalauane au lipsit in amicalul de vineri fundasii Vlad Negrean si Cosmin Cosma, ambii din cauza unor accidentari.

FC Zalau in repriza I: Madars – Mocean, Jula, Suster, Barnutiu, Maior, Bode, Podina, Nicorici, Ignat, Chiorean.

FC Baia Mare in repriza I: Gavrilas – Durus, Hodor, Ioncherechi, Ciorai, Bar, Barbulovici, Vanca, Leoh, Rednic, Budean.

FC Zalau in repriza a II-a: C. Chis – R. Blaga, Barnutiu, Suster, Lung, Craciun, Vasvari, P. Chis, Teglas, Gorga, Chiorean.

FC Baia Mare in repriza a II-a: Ster – Drule, Colar, Hotico, Ardelean, Gherman, Ernst, Tatu, Sonat, Achim, Suciu.

FC Zalau in repriza a III-a: Madaras – Mocean, Jula, Nicorici, Vasvari, Maior, Craciun, Podina, Bode, Ignat, Gorga.

FC Baia Mare in repriza a III-a: Mimarca, Han, Hotico, Toma, Moldovan, Bichiri, Iatu, Szentlaszoi, Pop, Bichiri.

Cantonament pe plan local

Incepand de sambata, FC Zalau se afla in cantonament pe plan local timp de o saptamana. Marius Pasca va avea la dispozitie lotul cu care a abordat si amicalul cu FC Baia Mare, insa nu este exclus ca pana la inceperea campionatului sa mai aiba loc unele modificari in lot. Jula si compania vor sustine joi un meci amical impotriva echipei Sanatatea Cluj, urmand ca vineri joace un nou meci de verificare impotriva celor de la Somesul Ileanda. Miercurea viitoare va avea loc faza a doua a Cupei Romaniei, iar in data de 31 iulie va avea loc returul cu FC Baia Mare.

Lotul care se afla in cantonament: Madaras Csaba, Claudiu Chis – Vasile Jula, Cosmin Cosma, Flaviu Barnutiu, Cristian Mocean, Radu Blaga, Maior Istvan, Vlad Negrean, Cristi Oros, Ionut Podina, Gabriel Craciun, Mihai Bode, Andrei Teglas (de la Rapid Jibou), Sergiu Suster (de la Unirea Dej), Vlad Lung, Razvan Nicorici, Gabriel Vasvari, Paul Chis, Gigi Gorga, Marian Igant si Claudiu Chiorean.

FC Zalau va avea echipa si in Liga a IV-a

Dupa modelul din sezonul trecut al echipei FC Silvania Simleu-Silvaniei, FC Zalau va avea si ea din sezonul viitor a doua echipa, aceasta urmand sa evolueze in Liga a IV-a. Este o chestie laudabila din partea conducerii, fiindca jucatorii care nu vor evolua la prima echipa vor avea posibilitatea sa joace la echipa a doua, a afirmat antrenorul Marius Pasca. Insa, in cazul in care gruparea de la poalele Mesesului va termina la finalul editiei viitoare din Liga a IV-a pe primul loc, nu va avea dreptul sa participe la baraj numai in cazul in care prima echipa va promova in Liga a II-a.

Leave a Comment