Pugilistul Szabo Robert a câştigat al doilea titlu naţional din carieră

După aurul câştigat în urmă cu doi ani, la juniori, Szabo Robert a devenit în acest an campion naţional la tineret

Devenit în acest an câştigător al Cupei României, la categoria 75 de kilograme, pugilistul Szabo Robert s-a întors acasă, la finalul săptămânii trecute şi cu titlul de campion naţional.

Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Municipal Zalău a participat la Campionatul Naţional de box, rezervat tineretului şi desfăşurat la Câmpulung Muscel. Alături de Szabo Robert, la ediţia din acest an au mai fost prezenţi: Andrei Sabău (cat. 64 kg.) şi Răzvan Calotă (cat. 52 kg.).

Aşa cum era de aşteptat, pugilistul care a adus o medalie pentru CSM Zalău a fost Szabo Robert, component al lotului naţional de tineret. Pugilistul zălăuan nu a avut nicio emoţie în primul meci al galei, învingându-l prin abandon, în prima repriză, pe Marcel Mihai Lică, de la CSM Piteşti. Al doilea meci, cel pentru intrarea în posesia medaliei de bronz, i-a adus sportivului zălăuan un adversar mai puternic, Radu Ştefan, de la Dinamo Bucureşti. Szabo Robert l-a învins însă la puncte pe dinamovist, calificându-se în semifinalele competiţiei. Nici adversarul din semifinale, Ovidiu Grecu, de la CSU Craiova, nu l-a putut opri pe pugilistul zălăuan. Finala a fost una previzibilă, Szabo Robert întâlnindu-l pe Robert Stângă, de la CS Petrolul Ploieşti, cei doi fiind colegi la lotul naţional de tineret. Deşi a evoluat uşor accidentat la braţul drept, pugilistul pregătit de Ioan Dragoş a avut o evoluţie foarte bună, reuşind să-l învingă destul de clar pe colegul său de la lotul naţional.

Pentru Szabo Robert este al doilea titlu naţional din carieră, după cel câştigat în urmă cu doi ani, pe vremea când evolua la juniori.

Andrei Sabău s-a impus în primul meci în faţa lui Robert Mocanu, de la Box Club Simion, însă a pierdut în meciul pentru medalie, în faţa vâlceanului Mihai Dezrobitu.

Cel de-al treilea reprezentant al CSM Zalău, Răzvan Calotă, a ieşit din competiţie încă din primul meci, fiind învins de craioveanul Leonard Curti.

Ediţia din acest an a Naţionalelor de la Câmpulun Muscel este organizată Clubul Sportiv Muscel, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş, Primăria Municipiului Câmpulung Muscel şi Asociaţia “Prietenii Boxului Muscelean”.

Leave a Comment