Pugilistul Adrian Popuţea a devenit pentru a treia oară vicecampion naţional la seniori

Eliminat în primul tur la ediţia de anul trecut a Campionatului Naţional de Box rezervat seniorilor, Adrian Popuţea a precizat că-şi propune să câştige cel puţin o medalie de bronz la ediţia din acest an.
„Eşecul de anul trecut m-a ambiţionat şi sper ca la ediţia din acest an să revin pe podium. După 15 ani în care am fost medaliat, cu excepţia anului 2016, cred că pot obţine o nouă medalie în acest an. Obiectivul clubului este o clasare pe podium, dar îmi doresc să ajung în finala Campionatului Naţional”, a declarat Popuţea înaintea evenimentului.
Campionatul Naţional de Box rezervat seniorilor se desfăşoară la Circul Globus din Bucureşti, iar la categoria +91 de kilograme, unde boxează şi sportivul de la CSM Zalău, s-au înscris 11 sportivi.
Popuţea a fost cap de serie, calificându-se direct în sferturile de finală, unde l-a învins la puncte pe Cristian Dumitru, de la Metrorex Bucureşti. Adversarul din semifinale a fost tot un bucureştean, Daniel Burciu, de la Dinamo Bucureşti. Pugilistul pregătit de Ioan Dragoş l-a învins şi pe sportivul de la Dinamo, asigurându-şi medalia de argint.
Finalele au avut loc vineri seara, începând cu ora 20, iar finala categoriei +91 de kilogramea fost penultima din concurs.
Adversarul lui Pupouţea din finală a fost campionul mondial, Mihai Nistor, legitimat la Steaua Bucureşti, cel care la ediţia de anul trecut l-a învins în primul tur pe sportivul zălăuan. Victoria i-a revenit şi de această dată lui Mihai Nistor, Popuţea întorcându-se cu medalia de argint.

„Mă bucur că mi-am îndeplinit obiectivul pentru anul 2017. Am câştigat Cupa României la seniori şi am obţinut medalia de aur la Campionatul Naţional. Nu ştiu ce va urma, aş vrea să mă axez pe partea de antrenorat. Sper să am această oportunitate în viitorul apropiat”, a declarat Adrian Popuţea.

Medalia de argint obţinută la ediţia din acest an a „Naţionalelor” este a treia la seniori pentru pugilistul de la CSM Zalău.
Campionatul Naţional rezervat seniorilor s-a desfăşurat la zece categorii de greutate.

Leave a Comment