Pugiliştii de la CSM Zalău ţintesc două medalii la Cupa României

Cupa României la box, rezervată seniorilor, se desfăşoară în această perioadă, la Bacău, fiind prezenţi 88 de pugilişti, la zece categorii de greutate.

Cântarul oficial şi tragerea la sorţi a avut loc miercuri dimineaţa, iar unul dintre cei trei reprezentanţi ai Clubului Sportiv Municipal Zalău vor intra în ring în această seară. Szabo Robert, care boxează la categoria 75 de kilograme, îl va avea ca adversar, în primul meci, pe Andrei Arădan, de la Dinamo Bucureşti.
Ceilalţi doi sportivi ai CSM Zalău, Alin Ciupe (cat. 64 kg.) şi Adrian Popuţea (cat. +91 kg.) vor susţine primele meciuri astăzi.
Ciupe, sportiv pregătit de Ioan Popa, a prins culoar liber în primul tur, urmând să evolueze împotriva învingătorului dintre un sportiv de la Târgu Mureş şi un pugilist de la Bacău.
Adrian Popuţea, a prins şi el, culoar liber în primul tur, urmân să boxeze joi, împotriva unui pugilist de la Voinţa Cluj.
„Obiectivul stabilit pentru această competiţie este câştigarea a doua medalii. Sper ca băieţii să aibă evoluţii bune şi să obţinem ceea ce ne-am propus”, ne-a declarat antrenorul Ioan Dragoş, care se ocupă de pregătirea sportivilor Adrian Popuţea şi Szabo Robert.
Competiţia este organizată de Primăria Bacău, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj şi Clubul Sportiv Municipal Bacău.
La eveniment vor fi prezente şi nume mari din boxul românesc – Leonard Doroftei, Francisc Vaştag, Marian Simion şi Relu Auraş.
„Este o competiţie care va contribui la reaşezarea boxului nostru, în ideea de a reveni în prim-planul internaţional. Miza competiţiei nu este doar câştigarea trofeului, ci selecţionarea în lotul reprezentativ al României, ceea ce înseamnă foarte mult pentru orice pugilis”, a afirmat Relu Auraş, pentru presa locală din Bacău.

Leave a Comment