Proiect inedit în „terenul” campioanei Remat

Aurel Vlaicu a semnat cu echipa zălăuană un cotract valabil pe trei ani şi jumătate, perioadă în care conducerea clubului îşi doreşte să promoveze cât mai mulţi juniori de la echipele sălăjene

Schimbare radicală la tripla campioană a României la volei masculin. După trei sezoane consecutive în care a câştigat trei titluri naţionale, Cupa României şi a jucat în Liga Campionilor, conducerea clubului a stabilit un nou proiect pe o perioadă de trei sezoane şi jumătate, principalul scop fiind promovarea a cât mai mulţi juniori de la echipele sălăjene. „Dorim să punem bazele unei colaborări cu grupele de copii şi juniori din Sălaj, astfel încât să creem o structură piramidală. Ne dorim să putem promova tineri pe care i-am avut şi până acum ca exponenţi de valoare în voleiul românesc, cel mai bun exemplu fiind chiar actualul antrenor, Aurel Vlaicu. Am avut echipă vicecampioană la juniori şi, din păcate, niciun jucător nu a rămas acasă, pentru a se forma la echipa din Zalău. Este greu să faci faţă într-o echipă de seniori la finalul junioratului, dar luăm în calcul înfiinţarea unei echipe de Divizia B, ceea ce a mai fost la acest club. Costurile pentru o astfel de echipă se ridică la aproximativ 30.000 de lei, ceea ce cred că ne putem permite”, a declarat primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, în cadrul conferinţei de presă organizată miercuri.
În ciuda faptului că se vor reduce cheltuielile, bugetul echipei va rămâne acelaşi (2,3 milioane de lei). „Bugetul echipei rămâne acelaşi, fiindcă angajamentele iniţiale erau peste bugetul aprobat, iar noi trebuie să achităm o serie de restanţe către diferiţi furnizori. La un moment dat chiar am avut o notificare din partea unei agenţii de turism, prin care am fost anunţaţi că dacă nu vom achita sumele restante, vor cere falimentul clubului. Ştim că multe cluburi au probleme financiare, cu jucători neplătiţi de luni bune, însă noi ne dorim să avem o relaţie corectă cu jucătorii şi antrenorii şi să avem un proiect pe mai mulţi ani. În această idee am şi semnat un contract valabil pe o perioadă de trei ani şi jumătate cu domnul Aurel Vlaicu”, a mai precizat prim-edilul municipiului Zalău.
Deşi echipa a rămas fără cei doi brazilieni, Robinson Dvoranen şi Silmar Almeida, iar pe postul de ridicător există în momentul de faţă un singur jucător, Radu Căpîlnaşiu a afirmat că obiectivele echipei nu vor fi modificate. „În urma analizei făcute la nivelul clubului am ajuns la concluzia că obiectivele pot rămâne neschimbate (titlul de campioană şi câştigarea Cupei României, n.r.)”. Acesta a vorbit şi despre plecarea celor doi brazilieni şi a antrnorului Mariusz Sordyl. „Situaţia financiară a clubului Remat este destul de dificilă, pentru că sunt anumite datorii rămase chiar şi de doi ani. Pentru a putea ieşi la capăt cu restanţele şi cheltuielile ne-am asumat anumite riscuri şi am decis să reducem cele mai mari salarii din club. Nu a fost acceptată propunerea noastră de cei doi brazilieni şi antrenor şi am convenit să reziliem contractele cu ei pe cale amiabilă. Am fost sinceri, pentru că nu puteam să continuăm cu aceleaşi salarii până la finalul sezonului şi să nu putem să-i plătim”.

Leave a Comment