Procurorii au început urmărirea penală în dosarul „Volei Municipal Zalău”

Cercetările continuă în cazul Volei Club Municipal Zalău. După ce procurorii au descins, ieri seara, la sediul clubului, la sediul unui trust mass-media local dar și la locuința celor din conducerea clubului Volei Municipal Zalău și a altor persoane, Parchetul sălăjean a anunțat printr-un comunicat de presă că a fost începută urmărirea penală “in rem” (“pentru faptă”) în ceea ce privește o serie de infracțiuni posibil a fi fost comise de persoane a căror vinovăție urmează să fie stabilită pe parcursul anchetei, fapt ce ar putea conduce către începerea urmăririi penale în cazul unor persoane. 

”În dosarul penal 168/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj se efectuează urmărirea penală in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri oficiale și uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și obținere ilegală de fonduri în forma continuată. Cercetările ce se efectuează în dosar vizează modul în care Asociația Club Sportiv Volei Municipal Zalău a obținut finanțări nerambursabile din bugetul local al Municipiului Zalău în perioada 2016-2020 și modul în care au fost gestionate ulterior obținerii, sumele de bani provenite din bugetul local. În vederea administrării probatoriului necesar pentru stabilirea stării de fapt, în data de 11 mai 2020, în baza mandatelor de percheziție domiciliară emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj, procurorul de caz, cu sprijinul ofițerilor din cadrul IPJ Sălaj – Serviciul de investigare a Criminalității Economice și Serviciul de Acțiuni Speciale au procedat la efectuarea a trei percheziții domiciliare la sediul unei persoane juridice (VMZ Zalău, n. red.), domiciliul și locuința unor persoane fizice, locuri în care erau păstrate documente referitoare la activitatea Clubului de Volei din  Zalău. Cercetările continuă în cauză în vederea stabilirii stării de fapt, a existenței sau inexistenței elementelor constitutive ale infracțiunilor pentru care se efectuează urmărirea penală in rem și pentru stabilirea vinovăției autorilor. Precizăm că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se menționează în comunicatul remis presei, marți, de reprezentanții Parchetului de pe lângă tribunalul Sălaj.

12 Thoughts to “Procurorii au început urmărirea penală în dosarul „Volei Municipal Zalău””

 1. Anonim

  Hai sa vedem acum cum se va scoate fam. Cota cu banii de la bugetul local de la volei ce au făcut cu ei

  1. Anonim

   pariu ca scapa ?!? sunt prea multi implicati in asta, in frunte cu Ciunt !! toit au beneficiat de acesti bani, si normal ar fi ca tori sa puna banii la loc ! adica tot PSD sa puna bani la loc, bani pe care ii primeste tot de la bugetul de stat !
   deci ei au furat si tot statul acopera gaura ! marca inregistrata PSD

 2. Anonim

  La peste 700 000 de €,adică peste 30 de miliarde de lei pe an motrositi din bugetului primăriei de familia Cota ar trebui să răspundă și primarul Ciunt împreună cum Balajel atotștiutorrul și madam Cuibus covid fără de care nu se făcea nimic!

  1. Anonim

   Consilierii locali care au votat oferirea acestor bani, ani la rand! Nu Ciunt, Cuibus sau Balajel. Fara votul consilierilor nu putea sa faca nimic Cuibus, nici primarul. Ei au semnat o simpla formalitate, o hartie – respectiv HOTARAREA de Consiliu Local. Nu le iau apararea dar asta este realitatea.

   1. Anonim

    consilierii sunt niste mascote, in mana lui Ciunt& Co
    in primarie Ciunt da tonul ! iar in spatele lui sunt cei doi viceprimari si cu administratorul Fort Calin. Astia conduc de facto primarie. Iar restul Directorilor din primarie doar executa, care cum pot , ordinele sefilor.

  2. Anonim

   astia s-au spalat pe maini si dau vina pe Consiliul Local !

   1. Anonim

    moral rapunde PRIMARUL CIUNT ! iar penal tot el raspunde ! caci el a semnat pana la urma de aprobare !
    p.s. dar nimeni nu zice nimic de secretarul primariei??!?! aceea functie de secretar , trebuie sa verifice LEGALITATEA documentelor !! cum a fost indeplinata aceasta sarcina ?
    intreb numa?
    caci vinovati sunt toti, chiar si astia din opozitie, care nu fac nimic !! fiwecare este interest de prorpiile lui probleme !

 3. Suru

  Dormiti bine noaptea???se stiu ei…

 4. Anonim

  Cel de la 19;00 sau nu stii cum functioneaza consiliul local sau faci pe prostul.Executivul, recte primarul, vine cu proiectul de hotarare iar consilierii mai ales ai primarului deci PSD voteaza ce li se spune!

  1. Anonim

   primarul, viceprimarii si adm Fort Calin, cin cu proiecte, iar cum PSD + UDMR are majoritate. trec toate propunerile. Iar vocea consilierilor din opozitei rar se mai aude.
   p.s. De Labo ce mai stie lumea? asta pe cine masa mai reprezinta? in general a votat tot cu PSD !!

 5. Anonim

  SI SA MAI PLATESTI IMPOZITE ????

 6. DAN PETRAR

  Mai bine informati-va in legatura cu legea privind aceste proiecte de finantare , care au o serie de documente dificil de depus ,incepand cu cazierul fiscal al clubului si apoi mai vorbiti ,ori comentati cu …argumente ,NU dupa ureche si ca niste oportunisti de ocazie , ca de fiecare oara . Doar distructiv asa cum e si structura voastra ca oameni, si cu injurii de interlopi si birjari ! Argumentele multor neica nimeni ce posteaza pe aici , cu valoare zero in public si la locul de munca , daca-l poseda ! In rest apa de ploaie ! Amarasteni de meserie !!!!

Leave a Comment